Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščani jedini hrvatski predstavnici na Viena Open 2011.

Siščani jedini hrvatski predstavnici na Viena Open 2011.

Borci karate kluba Croatia iz Siska vratili su se sa jakog turnira u Beču bez medalja, ali s velikim iskustvom više.

U subotu, 21. svibnja u Beču je održan Kyukushinkai-kan Europski karate kup “Viena Open 2011.”, za seniorsku kategoriju.

U odličnoj organizaciji Kyokushinkai -kan saveza Austrije okupilo se pedeset natjecatelja iz Rusije, Bugarske, Poljske, Srbije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Španjolske, Hrvatske i Austrije.

Hrvatsku su predstavljali sportaši iz Karate kluba Croatia Sisak, Dean Vujanović, Matija Dujnić, Kristijan Bašić (svi kategorija do 70 kg), Silvio Banfić i Dario Dujnić (u kategoriji do 80 kg), pod vodstvom trenera Saše Smiljanića i Nebojše Grbića.

Najuspješniji Siščanin je bio Silvio Banfić, koji je u prvom kolu nokautom, plasirajući mu nekoliko veoma snažnih i preciznih nožnih udaraca u butni mišić, pobijedio Poljaka Radoslawa Napierala.
U polufinalu, unatoč veoma dobrom početku meča, protiv Rusa Abdurashidova, Banfić je posustao. Odnosno, Rus je stoički izdržao više snažnih udaraca nogom.

Posebno atraktivan meč bio je između Bugarskog prvaka Evgenieva Komanova i Matije Dujnića koji je dva puta ulazio u “pripetavanje”.  Nakon potpuno izjednačene borbe, glavni sudac ipak je pobjedu dodijelio Bugarskom predstavniku.

Unatoč činjenici da što natjecatelji Croatie Sisak nisu uspjeli osvojiti niti jedno odličje, vodstvo kluba je zadovoljno jer već i sudjelovanje na ovako jakom međunarodnom turniru (Rusi su poslali svoju top reprezentaciju i pobrali gotovo sva zlata) predstavlja uspjeh. O stečenom iskustvu da se i ne govori. Uprava KK Croatia Sisak iskazala je zahvalnost Zajednici sportskih udruga Grada i Županije, te upravama JANAF-a i “CROATIA” d.d. Sisak, koji su omogućili njihov nastup u Austriji.

Komentirajte