Naslovnica Vijesti Hrvatska Siščani i ove godine na moru u Zaostrogu

Siščani i ove godine na moru u Zaostrogu

Dvjestotinjak najboljih sisačkih osnovaca i dvadesetak najmlađih članova županijske udruge slijepih i njihovih pratitelja ovog ljeta borave na moru, u Zaostrogu na Makarskoj rivijeri. Smješteni su nekadašnje dječje odmaralište, današnji novouređeni hostel Eklata kojim u okviru višegodišnje suradnje s Gradom Siskom vrlo uspješno upravlja istoimena tvrtka iz Splita.
Zahvaljujući takvoj suradnji svake godine oko 200 djece iz sisačkih i osnovnih škola Sunje i Martinjske Vesi, koji su se iskazali u učenju, vladanju i izvan nastavnim aktivnostima tijekom školske godine, besplatno ljetuju u Zaostrogu. Uz njih Eklata je ove godine, kao i prijašnje, prihvatila i o vlastitom trošku dodijelila dodatnih 20 besplatnih aranžmana za djecu socijalno osjetljivijih obiteljskih mogućnosti.
Pod budnim okom nastavnika, animatora i drugog osoblja agencije i hostela Eklata slobodno vrijeme provode na jednoj od najljepših plaža Srednje Dalmacije. Smješteni u najekskluzivnijem i najopremljenijem hostelu za djecu i mlade u Hrvatskoj uživaju i kupaju se u čistom moru istovremeno pohađajući edukativne i kreativne programe, osmišljene kao aktivni odmor, školu stranih jezika, sportski ili kreativni kamp. Jutra su im, doznajemo od Jurice Glavine iz Eklate, rezervirana za nastavu koju realiziraju profesori, nastavnici, voditelji i  treneri, a popodneva i večeri za kupanje, sportske turnire, maštovite animacijske programe i noćna kupanja. Završna svečanost i podjela diploma najboljima stapaju se sa spektakularnim vatrometom.
U želji da svakog ljeta ponude nešto novo Eklata je, ističu, ove godine osigurala dodatne animacijske sadržaje: atraktivne kajake, nepotopive kanue, bicikle za mlade te program škole rolanja i slobodnog rolanja, a sve sadržaje i mali Siščani koriste prema vlastitim željama i potpuno besplatno.
Prva grupa nagrađene djece, zajedno s nastavnicama, iz OŠ Viktorovac i OŠ 22. lipnja u Zaostrog su stigli koncem srpnja. U smjenama po osam dana, zaključno do 27. kolovoza, u Zaostrogu će ljetovati nagrađena djece iz svih sisačkih osnovnih škola, te mladi rukometaši i rukometašice RK Siscia, košarkaši i košarkašice KK Savia, odbojkaši i odbojkašice OK Sisak te nogometaši iz MNK Siscia, u okviru početka klupskih priprema za nadolazeću natjecateljsku sezonu.Komentirajte