Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisak mali ponovno se dokazao

Sisak mali ponovno se dokazao

Ovogodišnje, osmo po redu plivačko natjecanje u organizaciji PK Sisak JANAF okupilo je petstotinjak sudionika iz 24 kluba iz Hrvatske i BiH. Sve ih je riječima dobrodošlice pozdravio, prilikom svečanog otvaranja, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić.

I dok su se Siščani u subotu na ulicama borili sa snježnim nevremenom, mladi plivači i plivačice u dobi od 8 do 11 godina davali su sve od sebe u savladavanju bazenskih metara. U deset 25m staza koje su zauzele polovicu “velike kade” na Trgu grada Heidenheima u nekoliko navrata rušeni su i rekordi mitinga. Pri tom su se spominjala imena desetogodišnje Lorene Jerebić (ZPK) i godinu dana starije Petre Mijić (PK Grdelin Split), koja je u konačnici isplivala i najvrijedniji rezultat. U muškim ogledima ta je titula (a i nagrada organizatora) pripala Marku Kovačiću (PK 22. april Banja Luka, BiH).
Sisačke boje branili su članovi PK Sisak JANAF i PK Triton, a do medalja su stigli “janafovci”. U snopu od ukupno 7 medalja bile su dvije zlatne, isto toliko srebrnih i tri brončane. Po jednu od svake “boje” osvojila je Tea Lužaić i priskrbila si titulu najuspješnije Siščanke na turniru.
Na koncu svakako treba istaknuti da je ovo tradicionalno natjecanje, najmasovnije u ovom dijelu Europe, bilo i humanitarnog karaktera, kao i svake godine do sada. Ovog se puta dio prikupljenih sredstava donira odjelu pedijatrije Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku za kupnju pulsnog oksimetra.

Rekordi 8. Međunarodnog mitinga Sisak mali:

Lorena Jerebić (ZPK), u kategoriji W2 i disciplinama 50 m leptir, 50 m leđno, 100 m mješovito, 50 m prsno, 50 m slobodno
Petra Mijić (PK Grdelin Split), u kategoriji W1 i disciplinama 100 m leptir, 100 m leđno, 100 m mješovito, 100 m slobodno

Medalje osvojene za PK Sisak JANAF:

Zlatne medalje: Tea Lužaić (50 m leptir, W3) i Gabrijel Cvanciger (50 m leđno, W3)
Srebrne medalje: Maja Sigur (50 m leđno, W3) i Tea Lužaić (50 m slobodno, W3)
Brončane medalje: Paula Lončarević (50 m leptir, W3), Tea Lužaić (100 m mješovito, W3), Maja Sigur (50 m slobodno, W3)

Komentirajte
Podijeli objavu