Naslovnica Show Galerije Sisačko šareno ljeto

Sisačko šareno ljeto

Održan je prvi tjedan Sisačkog šarenog ljeta pod nazivom: “Krenimo u šetnju našim gradom”. U Dječjem vrtiću Sisak Novi u objektu Maslačak organizirane su dvije likovno –kreativne radionice: Moje mjesto je u gradu  i Tvoje ime je posebno. Radionice su provele odgajateljice vrtića, Romski pomagač i voditeljica projekta. Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak  moderirao je tri edukativno kreativne radionice : Mozaik, Capice srećete Ruža kao motiv. Ovim radionicama prof. Bogatić je na kreativan i zabavan način poučio djecu o povijesti grada Siska i antičke Siscije. Radionicama su se pridružili i učenici Dječjeg foruma „ Happy kids “osnovne škole Galdovo s učiteljicom Katom Friš. Dječji forum je aktivnost udruge Društvo naša djeca Sisak koja je partner u ovom projektu. Budući da su djeca na kreativan način bila poučena o dječjem pravu na identitet, važno je i da ono naučeno aktualiziraju i vizualiziraju. Stoga smo djeci omogućili besplatan izlet uz besplatno turističko vođenje Turističke zajednice grada Siska koji je suradnik u projektu. Djeca su se upoznala s važnim znamenitostima našeg grada, a izletu su se pridružile i dvije volonterke Volonterskog centra Sisak koji je partner u projektu.

Drugi tjedan nosi tematski naziv „ Igramo se i učimo“,a u Dječjem vrtiću Sisak Novi u objektu Maslačak nudimo brojne radionice, izradu igračaka, pričaonicu o igračkama, oslikavanje platnenih vrećica , malu sportsku olimpijadu, izviđačke igre. Radionice su u ponedjeljak, srijedu i petak od 17 do 19 sati.

Projekt “Za bolji početak” dio je obuhvatnog UNICEF-ovog programa jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za unaprjeđenje usluga potpore razvoju djece.

Nositelj projekta je Udruga MI iz Splita koja ga provodi u partnerstvu s Udrugom IKS iz Petrinje i Volonterskim centrom Osijek, a UNICEF ga financira.

Grad Sisak u projektu „Za bolji početak“ sudjeluje sa svojim lokalnim projektom „Sisačko šareno ljeto“.

U petak ,29.svibnja potpisan je ugovor s Udrugom MI koja je u projektu „ Sisačko šareno ljeto “ posrednik za suradnju s Uredom UNICEF-a. Nositelj projekta je Grad Sisak i u ime Grada Siska ugovor je potpisala gradonačelnica grada Siska,gospođa Kristina Ikić Baniček. Voditeljica projekta je Đurđica Friš.

Projekt je namjenjen predškolcima koji idu u vrtić,predškolcima koji ne idu u vrtić te predškolcima Romima.Projektne aktivnosti će trajati 5 tjedana,od 8.lipnja do 10.srpnja.Svaki tjedan je tematski razrađen.

 

Komentirajte