Naslovnica Vijesti Sisak “Sisačkim trovačima” bitno manje kazne

“Sisačkim trovačima” bitno manje kazne

Gordana Laktašić (35) i Dragomir Pavlović (40) u ponovljenom suđenju osuđeni su na Županijskom sudu u  Sisku na znatno manje kazne nego na prvom suđenju, na istom sudu, ali pred drugim sudskim vijećem.

U srijedu im je sutkinja Melita Avedić  izrekla kaznu od 4 godine za Gordanu i pet godina za Dragoljuba. Kako su u pritvoru proveli 4 godine i devet mjeseci pušteni su.

U prvom postupku Pavlović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina, a Laktašićeva na kaznu od 20 godina zatvora.

Dragomir Pavlović je ovaj put oslobođen optužbe da je 9. srpnja 2010. godine tabletama Leponexa, koje je stavio u grah Damiru Zaimoviću prouzročio njegovu smrt. To je obrazloženo time da uzrok smrti nije sa sigurnošću utvrđen jer je tijelo naknadno ekshumirano, a nije bilo drugih materijalnih dokaza osim izjava nekih svjedoka koji su svoje iskaze mijenjali.

Oboje optuženih je ipak proglašeno krivim što su 17. kolovoza 2010. godine zajedno i u dogovoru, tabletama Leponexa usmrtili Jadranku Pogoršek, kako bi joj oduzeli kreditne kartice. Zajedničkim djelovanjem tableta i alkohola izazvano je najprije trovanje, a potom i smrt žrtve iz nehaja. Nedvojbeno je utvrđeno da su na dan smrti i idućeg dana optuženi koristili njene kreditne kartice i kupili raznu robu u vrijednosti 4693 kune.

Na izrečene kazne žalbu je najavilo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, a na dio kazni i branitelji osuđenih.

Komentirajte