Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisački hrvači odlični u Somboru

Sisački hrvači odlični u Somboru

Na jakom međunarodnom turniru održanom u Somboru ( Srbija) 06.12.2015. nastupilo je sedam hrvača iz hrvačkog kluba Sisak, uzrasta do 17 godina.

Nastupilo je na natjecanju ukupno više od 180 hrvača iz Mađarske, Srbije, BiH i Hrvatske.

Ovaj turnir je bio zadnja provjera forme sisačkih hrvača pred najprestižniji i ujedno zadnji turnir u ovoj godini – međunarodni Božićni turnir na kojem nastupaju samo pozvani najbolji hrvači iz Hrvatske i inozemstva.

Provjereni reprezentativci  Pavel Puklavec, Mateo i Karlo Kodrić su suvereno osvojili zlatne medalje, a Pavel Puklavec i pehar za najboljeg stranog hrvača.

Osim njih nastupio je također  reprezentativac  Luka Malobabić, u višoj kategoriji od uobičajene u kojoj redovno osvaja zlatne medalje, ali presudila je ipak veća težina protivnika i Luka se ovaj puta morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom.

Medaljašima se priključio i Martin Puklavec koji se dobrim borbama izborio za  brončanu medalju.

Prvi put na jedan međunarodni turnir treneri Goran Plavec i Dražen Majnarić su poveli i dva poletarca koji su nedavno na početničkom prvenstvu Hrvatske osvojili zlatne medalje. Za Matea Barić i Stipu Cerjaka ovo je bilo pravo vatreno krštenje i stjecanje hrvačkog iskustva za buduće borbe i  polako hvatanje priključka sa starijim kolegama.

Komentirajte