Naslovnica Sport Ostali sportovi Sisački hrvači 5. na PH za mlađe dječake

Sisački hrvači 5. na PH za mlađe dječake

Ovog vikenda u Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju grčko rimskim načinom za mlađe dječake.
Na prvenstvu je nastupilo 159 hrvača iz 22 kluba. U ukupnom poretku članovi Hrvačkog športskog kluba Sisak su osvojili vrlo dobro peto mjesto sa samo tri hrvača ( za primjer hrvači Gavrilovića su nastupili sa 10 hrvača i osvojili su deseto mjesto).

Zbog tradicionalno loše financijske situacije, prof. Goran Plavec na natjecanje je mogao povesti samo tri provjerena hrvača, koji se sa natjecanja, bilo državnog, bilo međunarodnog nikada ne vračaju bez medalja.

U kategorijama u kojima su nastupili naši hrvači je vrlo veliki broj takmičara, tako da se u jednom danu moraju boriti najmanje 4-5 puta.
Prvi je natjecanje otvorio Luka Malobabić u kategoriji do 40 kilograma u kojoj je nastupilo 20 takmičara. U vrlo atraktivnim borbama pobijedio je svih pet protivnika i na vrlo uvjerljiv način osvojio zlatnu medalju.

Drugi je nastupio najmlađi natjecatelj Martin Puklavec u kategoriji do 44 kilograma u kojoj je nastupilo 19 takmičara, koji je imao malo više problema i uz jednu izgubljenu borbu osvojio brončanu medalju.

Zadnji je nastupio Karlo Kodrić u kategoriji do 49 kilograma, gdje je bilo najviše takmičara čak 24 i trebalo je uložiti puno znoja da se dođe do zlatne medalje.

No po običaju Karlo je sve svoje protivnike superiorno pobijedio i sa samo jednim izgubljenim bodom osvojio zlatnu medalju.
Ovom pobjedom Karlo je potvrdio naslov osvojen i prošle godine.

Ovdje moramo napomenuti da je Karlo prije manje od mjesec dana operirao slijepo crijevo pa je njegov nastup bio upitan.
Trener Goran Plavec vrlo je ponosan na svoje hrvače  koji na svakom natjecanju izazivaju veliki respekt drugih hrvača.

Na natjecanjima su već krenule šale na račun naših  dječaka koji redovno osvajaju odličja  „da u klubu imamo dragulje za koje će Linić vjerojatno uvesti naplatu poreza „.

Ovom prigodom možemo najaviti da idućeg vikenda nastupaju stariji dječaci na prvenstvu Hrvatske, koje se također održava u Zagrebu i sa kojeg očekujemo dobre rezultate.

Komentirajte
Podijeli objavu