Naslovnica Vijesti Svijet Sisački hodočasnici vratili se s hodočašća u Rimu

Sisački hodočasnici vratili se s hodočašća u Rimu

Papa Benedikt XVI pozdravio Siščane na hrvatskom jeziku

Papa-BenediktXVIHodočasnici iz Siska, njih 45, u nedjelju se vratilo sa sedmodnevnog hodočašća Rimu. Na svom putu pohodili su marijansko svetište u Loretu u kojem su slavili euharistijsko slavlje, nakon čega su se uputili u benediktinsku opatiju Monte Cassino, na brežuljku kraj grada Cassina, u kojoj se nalaze posmrtni ostaci Sv. Benedikta, osnivača benediktinskog reda i prvog opata.
Drugi dan hodočašća Siščani su bili i na audijenciji kod sv. Oca Pape, na Trgu sv. Petra, gdje ih je Papa Benedikt XVI pozdravio na hrvatskom jeziku i pozvao da molitvom krunice ostvaruju osobne i obiteljske susrete s Bogom. ˝Srdačno pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a posebno iz Župe Uzvišenja sv. Križa iz Siska, te vjernike iz Hrvatske katoličke misije iz Züricha, kao i djelatnike i polaznike Škole za medicinske sestre iz Zagreba. Želio bih, dragi prijatelji, da kroz mjesec listopad, posvećen našoj nebeskoj Majci – Blaženoj Djevici, molitva svete krunice bude vaš osobni i obiteljski susret s Bogom. Hvaljen Isus i Marija!˝, rekao je Papa, 7. listopada, u obraćanju hrvatskim hodočasnicima.POSLUŠAJTE TONSKI ZAPIS  Papa hodočasnicima iz zupe uz. sv. Kriza Sisak

Sisački su hodočasnici pohodili još i grobove apostolskih prvaka i svjedoka vjere u svim četirima bazilikama, te Calistovim katakombama. Razgledavajući znamenitosti Rima obišli su i mjesta s tragovima hrvatske prisutnosti u Vječnom gradu, te mauzolej cara Augusta koji je, prije no što je postao rimski Car, osnovao rimsku Sisciju. Po povratku iz Rima sisački su hodočasnici posjetili i Assisi, te Orvieto, povijesni gradić u čijoj se katedrali čuva tjelesnik s ostacima Kristove krvi nastale nakon pretvorbe. Središte svakoga dana bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio Antun Sente ml., župnik Župe Uzvišenja sv. Križa iz Siska.

Komentirajte