Naslovnica Vijesti Sisak Sisačka Segestica odlazi na bubanj!

Sisačka Segestica odlazi na bubanj!

segesticaFond za razvoj i zapošljavanje raspisao je 08. srpnja natječaj u Narodnim novinama kojom se, radi ovrhe, prodaje gotovo cjelokupna imovina sisačke Segetsice za početnu cijenu od 21,5 milijuna kuna.U tu cijenu uključena je imovina Segestice, zgrade i prostorije, te zemljište u Zvonimirovoj ulici i Quirinovoj ulici, i to ukupno nešto manje od 14.000 kvadratnih metara. To je samo finale dugogodišnje agonije ove sisačke tvrtke sa oko 110 uposlenih.

Ukupna dugovanja Segestice prema HBOR-u i Fondu za razvoj i zapošljavanje zbog nepodmirenih kredita, te državi radi nepodmirenih trošarina i poreza kreće se oko 90 milijuna kuna. Kupac zemljišta i poslovnih zgrada preuzima i hipoteku države na tu imovinu koja do danas iznosi oko 60 milijuna kuna što je jasno vidljivo na izvodu iz zemljišnih knjiga. Jedina neopterećena imovina je proizvodni pogon octa, za kojeg je sve izvjesnije da će jedini ostati pod imenom Segestice, što se već odavna spominjalo.

Rok za podnošenje ponuda je 22. srpnja, no teško da će itko kupiti Segesticu za traženi iznos s obzirom da je cijena po kvadratu zemljišta veća od 200 Eura, u što će se u ova krizna vremena rijetko tko upustiti.

Ova ovrha na nekretine je samo posljednji čin dugogodišnjeg neplaćanja obveza Segestice, za koju se slobodno može reći da je jedan od zaštitnih znakova našeg Grada. Nažalost Uprava tvrtke nije se trudila previše taj dug vraćati, računajući na nekakav dogovor sa državom, kojeg očito neće biti. Osim toga nerazumljivo je da država i ranije nije reagirala na neplaćanje trošarina mada u biti ovrhu ni sada nije pokrenulo Ministarstvo financija, već Fond za razvoj i zapošljavanje zbog nevraćanja kredita dobivenog krajem 2003. godine.

VEZANE VIJESTI

http://www.sisak.info/?p=10015237

Komentirajte