Naslovnica Vijesti Sisak Sekulić dao ostavku u Upravno vijeću ŠRC-a, upitan nastavak suradnje MOST-a i...

Sekulić dao ostavku u Upravno vijeću ŠRC-a, upitan nastavak suradnje MOST-a i SDP-a u Sisku

Vijećnik MOST-a Predrag Sekulić posla je priopćenje javnosti kojeg prenosimo u cijelosti.

“Danas sam podnio ostavku na mjesto člana u Upravnom vijeću Športsko rekreacijskog centra Sisak. Smatram to jedinim ispravnim i moralnim činom nakon svih događanja u posljednjih dva mjeseca.

Nakon zahtjeva GO Most NL poslanog 27.03.2019. prema koalicijskim partnerima (SDP i koalicija) u Gradskom vijeću Grada Siska vezano za stanje u ŠRC, te mog zahtjeva za izvanrednom sjednicom ŠRC kao člana istog, ista je održana 02.05.2019.

Na predmetnoj sjednici je g. Stipkov razriješen dužnosti ravnatelja nakon jednoglasnog iskazivanja nepovjerenja, ali je odmah nakon ovoga predložen za vršitelja dužnosti ravnatelja. Nakon mog jasnog negodovanja i predlaganja druge osobe za vršitelja dužnosti, ipak je s tri od pet glasova članova UV prihvaćen prijedlog predsjednika UV. Apsolutni apsurd ovakvog čina postavlja pred mene kao čovjeka, ali i kao odgovorne osobe, pitanje smisla sudjelovanja u ovako režiranim farsama.

Tjedan dana nakon održane sjednice ponovo smo pozvani kao članovi UV ŠRC dati suglasnost na „Odluku o razrješenju…“ koja je u najmanju ruku napisana s namjerom da g. Stipkov u sudskom sporu (a kojeg je najavio na samoj sjednici) ospori odluku, te kroz eventualnu odštetu ostvari imovinsku korist. Sama odluka navodi i niz tendenciozno izdvojenih dijelova s 20. sjednice UV ŠRC.

Zbog svega navedenog, kao i zbog pritisaka na mene nakon predmetne sjednice, odbijam sudjelovati u daljnjem radu Upravnog vijeća i na taj način služiti kao marioneta gradskoj vlasti.

Javnost je upoznata sa sve učestalijim nesuglasicama i razmimoilaženjima u mišljenjima MOST NL Sisak i koalicije na vlasti, a potezi kao ovaj u ŠRC stavljaju pod upitnik nastavak te sporazumne suradnje u Gradu Sisku.” – stoji u priopćenju Predraga Sekulića.

Komentirajte