Naslovnica Sport Nogomet Segesta bez trenera

Segesta bez trenera

Uprava kluba, nezadovoljna pruženim igrama i rezultatima, dala je otkaz Željku Kopiću.

-U intenzivnoj smo potrazi za novim trenerom. Nadam se da ćemo ga pronaći do subotnje utakmice sa Moslavinom. – kazao nam je sportski direktor Segeste Milan Matanović, ističući kako su razlozi za smjenu bili nezadovljstvo pruženim igrama i slabi bodovni prinos.

Segesta je na tablici 2.HNL pretposljednja, samo sa 11 bodova iz 18 utakmica. Željko Kopić, koji je ekipu preuzeo pred proljetni dio sezone, iz pet prvenstvenih utakmica polučio je samo tri boda, odnosno četiri utakmice izgubio, a jednu pobijedio.

-Ne tražim alibi, ali mnogo je razloga za rezultatski podbačaj. Prije svega, pripreme su bile sve samo ne pripreme. Od planiranih 49 dana odradili smo 19 s koliko toliko normalnim uvjetima za rad. Također, zbog snijega, od planiranih 10 pripremnih utakmica odigrali smo njih pet, a tri po snijegu. Izostala su i adekvatna pojačanja. Unatoč tome, stručni stožer i cijela ekipa dala je svoj maksimum da se igra podigne na viši nivo. Oni koji su objektivni to nam ne mogu osporiti. A oni koji to vide drugačije, a koji su u poziciji da donose odluke, njima želim jako puno sreće i znanja da se Segesta spasi i ostane drugoligaš. Ona to sa svojom poviješću zaslužuje. – kazao nam je Kopić, sada već bivši trener Stare dame.

Zanimljivo je kako na službenoj klupskoj internet stranici Segeste stoji da prebacivanje krivnje i smjena trenera u ovom trenutku samo je zamućivanje vode kako bi se sakrili organizacijski propusti, ne samo u prvoj momčadi, već i u školi nogometa, koje nadležni ili ne znaju ili nemaju namjeru riješiti dok navijači i građani Siska s nevjericom gledaju na koje je grane doveden najstariji nogometni klub u Hrvatskoj.

Komentirajte