Naslovnica Izdvojeno SDP: “I Sveti Kvirin bi 1941. bio partizan!”

SDP: “I Sveti Kvirin bi 1941. bio partizan!”

Sisački SDP regirao je danas na izjave biskupa Košića.

“Iako smo se nadali da smo ulaskom u 21. stoljeće za sobom ostavili ideološke pošasti 20. stoljeća,  čini se da u Sisku i dalje stoluju neki koji bi htjeli kontrolirati sve aspekte naših života, pa nam tako govoriti i što se „smije“, a što „ne smije“ raditi tijekom priredbe koja je zamišljena da se prisjeti slavnih događaja koji su obilježili sisačku prošlost.

Izjava gospodina Košića nije prvi pokušaj da nama Siščanima netko govori što smijemo, a što ne smijemo jer su već prije nepozvani došli ljudi koji su Hrvate željeli učiti kako mrziti pa smo prvi u Europi  znali kako im se oduprijeti. To što je nekome poklonjeno najvrjednije sisačko kulturno dobro da si tamo uredi svoje privatne dvor e, to ne znači da ja taj dobio pravo Siščanima govoriti što da rade i misle.

Ja se nadam i duboko  vjerujem  da u Crkvi i dalje ima moralne snage da, kao što su nekada nepogrješivo uprli  prst u „grijeh struktura“, i ovoga puta  prepozna kukolj u svom žitu.” –  ističe se u priopćenju sisačkog SDP-a kojeg su završili s rečenicom ” I Sveti Kvirin bi 1941. bio partizan!”

Komentirajte
Podijeli objavu