Naslovnica Sport Ostali sportovi Šahovska škola ŠD Sisak piše povijest

Šahovska škola ŠD Sisak piše povijest

RICOH IMAGING

Ekipa kadetkinja ŠD Sisak,Tereza Dejanović, Magdalena Muha, Petra Randić i Hana Vidović, u državnoj završnici osvojile drugo mjesto i ponovo dokazale da su sisačke šahistice među najboljima u svim konkurencijama.

Sisačke kadetkinje su postigle sjajan rezultat u državnoj završnici kadetskih liga u Đurđevcu 26. – 30. prosinca 2016. godine, osvojivši pehar za drugo mjesto.
Nakon odličnog 3. mjesta 2009. godine, koje su osvojili kadeti, i nakon prvog mjesta nove generacije kadetkinja 2014. godine, sada najnoviji naraštaj kadetkinja ponovo ostvaruje vrhunski rezultat i osvaja drugo mjesto na državnom prvenstvu.
Ovim rezultatom šahovska škola ŠD Sisak ulazi u povijest, jer je u jedanaest godina djelovanja uspjela osvojiti pehare u državnim završnicama u muškoj i ženskoj konkurenciji s tri naraštaja šahista i šahistica. Kada se tome doda da je ŠD Sisak član prve kadetske lige od njenog osnivanja i da je osvojeno više državnih prvenstva u gotovo svim ženskim konkurencijama u pojedinačnim natjecanjima, a ŠD Sisak je imao i nekoliko sjajnih rezultata u muškoj konkurenciji, može se slobodno reći da je Sisak veliko središte šaha mladih.

Ovaj najnoviji sjajan uspjeh su ostvarile: Tereza Dejanović, Magdalena Muha, Petra Randić i Hana Vidović.

Već u prvom kolu Sisak je pobijedio favoriziranu ekipu Gorana iz Vrbovskog 2,5 : 1,5, dok su ekipe Picoka iz Đurđevca i Poleta iz Buševca odigrale neriješeno 2 : 2. U drugom kolu, Sisak je poražen od Poleta iz Buševca rezultatom 1 : 3 a Goran je pobijedio Picok 3 : 1. U trećem kolu u neizvjesnoj borbi gdje se nije znalo tko će biti prvi a tko četvrti, jer su sve ekipe imale svoju priliku, Goran je ipak na kraju sretno pobijedio Polet minimalnim rezultatom 2,5 : 1,5 a Sisak nije napravio više od 2 : 2 protiv Picoka.
Na kraju, Goran iz Vrbovskog, unatoć porazu protiv Siska uzima naslov prvaka s 4 osvojena meč boda i 7 pojedinačnih bodova. Na diobi drugog i trećeg mjesta s 3 osvojena meč boda i po 6 osvojenih pojedinačnih bodova, ali Sisak ipak s nešto boljim trećim kriterijem osvaja drugo mjesto, Polet treće a Picok ostaje bez pehara.
Ove godine, unatoč samo četiri ekipe u završnici, konkurencija je bila iznimno izjednačena a mečevi neizvjesni, pa je uspjeh mladih sisačkih šahistica tim veći.

Komentirajte
Podijeli objavu