Naslovnica Crna kronika S ručnom bombom u krivolovu – za tako “pametnu” ideju dobio niz...

S ručnom bombom u krivolovu – za tako “pametnu” ideju dobio niz kaznenih prijava

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim muškarcem zbog počinjenih više kaznenih djela.

Naime, njega se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 15. do 31. prosinca prošle godine, u šumi parka prirode Lonjsko polje, počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo Protuzakoniti lov i ribolov na način što je uz drvo s PVC užetom pričvrstio ručnu bombu, čime je sa ciljem lova divljači pomoću nedopuštenih pomoćnih sredstava, doveo u opasnost život ili tijelo ljudi koji se kreću kroz navedenu šumu.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na način što je novlašteno posjedovao devet ručnih bombi i pet komada streljiva.

On je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok će zbog počinjenog prekršaja biti prijavljen nadležnom Općinskom sudu.

Komentirajte