Naslovnica Vijesti Sisak Rušenje Guinnessovog rekorda na bazenima Caprag

Rušenje Guinnessovog rekorda na bazenima Caprag

Bazeni u Capragu bit će u petak, 21.lipnja, mjesto na kojem će u sklopu manifestacije City Games, nastati najduža štrudla na svijetu.

„Riječ je o tradicionalnoj štrudli od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1500 i 1600 metara te težiti oko dvije tone. Planirana težina tijesta je 800 kilograma, dok bi nadjev trebao težiti 1.200 kilograma. Za izradu ove štrudle utrošit će 500 kilograma brašna T-400, 1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera te dodatno limuna, cimeta i soli.“, rekla je za sisakportal.hr Snježana Kožić iz Mlina i pekara, koji će proizvesti ovu najdužu štrudlu na svijetu, dodajući kako se predviđa da će za izradu najduže štrudle biti potrebno između 250 i 300 radnih sati.

Štrudla će biti složena na stolovima, u više redova, u neprekidnom nizu, a nakon službenog mjerenja bit će podijeljena posjetiteljima za degustaciju.

Organizator ovog pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda je je Autopromet Sisak d.o.o., a sve počinje na bazenima u Capragu od 18 sati.

Komentirajte