Naslovnica Sport Ostali sportovi Ronioci RK Sisak nastupili na PH

Ronioci RK Sisak nastupili na PH

Lana Pavišić postala državna seniorska viceprvakinja u brzinskom ronjenju 400 i 800 metara.

Natjecateljska ekipa Ronilačkog kluba Sisak nastupila je na službenom natjecanju Hrvatskog ronilačkog saveza, 27. Klupskom seniorskom i juniorskom prvenstvu Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Održano je od 3. do 5.svibnja na bazenu Kantrida u Rijeci.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 16 klubova s 209 natjecatelja.

Nakon uspješnih provedenih priprema pod vodstvom trenera Mladena Horvatića, na natjecanju su nastupile: Lana Pavišić, Tena Umljenović, Ružica Klaić i Paula Đukić, a u pratnji vođe puta Steve Kopača.

Prema očekivanju, najuspješnija natjecateljica kluba Lana Pavišić ostvarila je svoje najbolje rezultate i postala državna seniorska viceprvakinja u brzinskom ronjenju 400 i 800 metara, postavaljajući pri tom osobne rekorde. Ujedno je ostvarila i uvjete za kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbore za kategoriju vrsne sportašice. Treba napomenuti i da je ovo prvi Lanin nastup u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Hrvatske nakon niza vrlo uspješnih nastupa i ostvarenih rezultata u juniorskoj kategoriji.

Tena Umljenović najbolji rezultat ostvarila je plasmanom na 7. mjesto u brzinskom ronjenju 400 metara sa solidnim vremenom, dok je Ružica Klaić ostvarila plasman na 10. mjesto. U nešto slabijoj konkurenciji veteranki, Ružica Klaić je čak tri puta ostvarila plasman na prvo mjesto, a dva puta je bila druga.

Po prvi puta na natjecanju je nastupila i mlada natjecateljica Paula Đukić. Hrabro nastupajući sa starijim kolegicama, i u štafetnim i pojedinačnim disciplinama, znatno je popravila svoje osobne rezultate.

Komentirajte