Naslovnica Sport Ostali sportovi Ronilački klub Sisak treći na državnom prvenstvu

Ronilački klub Sisak treći na državnom prvenstvu

Nakon dužeg perioda i osrednjih rezultata od 2015.godine godine, osvajanjem trećeg mjesta na državnom prvenstvu otpočeo je nezaustavljivi uspon višegodišnjeg prvaka Hrvatske u plivanju perajama Ronilačkog kluba Sisak. I ovaj puta zabljesnule su djevojke koje su u vrlo jakoj konkurenciji u najpopularnijoj i najbrojnijoj disciplini plivanja perajama na bazenu ostvarile izvrstan plasman na drugo mjesto i vratile se s naslovom viceprvaka i peharom.

Hrvatski ronilački savez kao organizator i domaćin RK Geronimo Zagreb uspješno su proveli Klupsko Prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju (prema CMAS pravilima) na plivačkom bazenu Utrine 26.11..2016.godine, a na ovom najvećem natjecanju nastupilo je 11 klubova iz cijele Hrvatske sa 20 ekipa u s ukupno 152 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nastupile su ekipe RK Geronimo Zagreb, KPA Kostrena, Komet Zagreb, Mladost Medulin, KPA 3.Maj Rijeka, KPA Drava Varaždin, DPS Zagreb, RK Šoderica Koprivnica, SRD Viševica Fužine, RK Nevera, Rijeka i Ronilački klub Sisak.

Natjecanje je održano u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji uz bodovanje apsolutno za sve kategorije, a na natjecanju su nastupili gotovo svi reprezentativci. Na natjecanju je u ženskoj konkurenciji nastupila je mlada ekipa kluba u kojoj su gotovo svi natjecatelji još uvijek juniori i to Lana Pavišić, Tena Umljenović, Rafaela Kus, Ana Marcija Žugaj, Barbara Bešenić, Vanessa Vukić, Lea Peternel, Laura Radić, Una Vasilik, Klara Rafaj i Lucija Pavišić.

Najznačajniji pojedinačni rezultat ostvarila je Lana Pavišić koja je u vrlo jakoj konkurenciji od 28 natjecateljica u disciplini 50 m ronjenje na dah pojedinačno drugo mjesto dok je u disciplini 100 m brzinsko ronjenje s vremenom 0.47:75 bila na mali korak od postavljenja novoj juniorskog rekorda koji trenutno iznosi 0:46:96. Ujedno su sve natjecateljice zabilježile značajan porast osobnih rezultata i zahvaljujući tome ostvaren je veliki broj bodova i ovako visok plasman.

U muškoj kategoriji uspješno su nastupili Domagoj Malić, Juraj Supančić, Karlo Gavranović, Aldin Botojnić, Tibor Sustolčić, Toni Šimić, Matija Lukić i Luka Smoljenović. i osvojili ukupno 6. mjesto.
Zadnje dvije godine osim što su sukladno dugoročnom planu ostvareni svi rezultatski ciljevi značajno je povećana baza natjecatelja tako da je na natjecanju nastupilo ukupno 19 natjecatelja RK Sisak a s obzirom na kvalitetu mogu se vrlo brzo očekivati i najsjajnija odličja i međunarodni nastupi.

U nedjelju 04.12.2016. održati će se u organizaciji Ronilačkog kluba Sisak, uz pokroviteljstvo grada Siska Zajednice športskih udruga grada Siska uz pomoć Zajednice tehničke kulture grada Siska i dvadeset i drugo po redu natjecanje Zimski Kup Hrvatske ( Cmas Igre) u podvodnim vještina na bazenu i plivanju perajama te Prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju. Natjecanje će se održati na bazenu SRC Sisak gdje se očekuje veći broj natjecatelja. Natjecanjem se uz rezultatske ciljeve prvenstveno želi promovirati ronilaštvo i natjecateljske discipline ronjenja u Hrvatskoj te ukazati na potrebu daljnjeg planskog razvoja ronilačkih klubova te kroz ovakav oblik natjecanja provedbu kontinuiranog i stručnog rada prvenstveno s djecom i mladeži.
Program natjecanja:
10:00 Sastanak vodstva ekipa i sastavljanje startnih lista (bazen)
10:00 – 10:45 Trening na bazenu
10:50 Program otvaranja, predstavljanje ekipa, govor:
predsjednik RK Sisak
predstavnik HZTK
predstavnik Grada Siska
11:00 Početak natjecanja
oko 19:00 Završetak natjecanja, proglašenje pobjednika
Redoslijed STARTA: mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori

KATEGORIJE I DISCIPLINE

KATEGORIJE: mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori
DISCIPLINE: Plivanje perajama-BF, brzinsko ronjenje na dah, plivanje perajama, brzinsko ronjenje ronilačkim aparatom, podvodne vještine za djecu – brzo i vješto, podvodni hokej
RASPORED DISCIPLINA: 50 m BF, 100 m BR, 100 m BF, 50 m brzinsko ronjenje na dah, 200 m PP, štafeta PP 4×100 m, Podvodne vještine, Brzo i vješto, podvodni hokej

Komentirajte