Naslovnica Sport Ostali sportovi Rezultati kluba Centar vrijedni su ponosa

Rezultati kluba Centar vrijedni su ponosa

U trećoj godini postojanja, postali su najtrofejniji klub državnog prvenstva sa 9 osvojenih medalja.

U Zagrebu na strelištu Vrapčanski potok 15. i 16. lipnja održano je prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem. SKOI “CENTAR” iz Siska nastupio je sa šest natjecatelja koji su pokazali kvalitetu. U trećoj godini postojanja, postali su najtrofejniji klub prvenstva sa 9 osvojenih medalja.

Najuspješniji je u kategoriji SH 2 bio Marijan Škledar. U serijskoj zračnoj pušci je ponovio lanjski uspjeh i ponovo se okitio naslovom prvaka države. U disciplini R-4 (stojeći stav) osvojio je srebro, a u R-5 (ležeći stav) brončanu medalju.

Lanjska rekorderka serijskom puškom, Katarina Knežić (također SH 2), nije ponovo srušila rekord, ali je ponovila naslov prvakinje Hrvatske. U disciplini R-4 osvojila je broncu, dok je u R-5 ostala bez medalje, osvojila je 4. mjesto.

Novi prvak države u kategoriji SH 0 serijskom puškom je Siniša Lovrenović.
Tihomir Ilijević (SH 0), koji je lani bio prvak serijskom puškom i pištoljem u svojoj kategoriji, ove godine u istim disciplinama osvaja dva srebra.

Novi član kluba je i iskusni pištoljaš iz Kutine, Stjepan Sviben. On je osvojio zlatnu medalju zračnim pištoljem u kategoriji SH 0.

Najveći tragičar prvenstva je Drago Števinović (SH 1) koji je gađao tri discipline pištoljem, Mk 25 metara, Mk 50 metara i zračni pištolj i u sve tri zauzeo četvrto mjesto.

Po prvi puta je u sklopu prvenstva održan i KUP HSSOI-a zračnim pištoljem u apsolutnoj kategoriji. Sisački klub je u KUP-u imao čak tri natjecatelja; Drago Števinović, Tihomir Ilijević i Stjepan Sviben.

-Ponosni smo što je na prvom KUP-u Sviben osvojio 3. mjesto, Ilijević je završio na 5. , a Števinović na 8. mjestu. Ovim natjecanjem je završena, vrlo uspješna sezona kluba. Dva nastupa za reprezentaciju, pet medalja osvojenih na ligi i devet na prvenstvu Hrvatske vrijedno je ponosa. Nije lako trenirati u kolicima, s protezama i štakama, ali volja pobjeđuje sve. – priopćili su iz sisačkog SKOI “CENTAR” .

Komentirajte