Naslovnica Vijesti Sisak Rezultati akcije “Noć bez alkohola”

Rezultati akcije “Noć bez alkohola”

U noći sa subote na nedjelju, 8./9. ožujka, na području Policijskih postaja Sisak, Kutina, Novska i Petrinja provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu na cestama.

Tijekom akcije je kontrolirano ukupno 176 vozila i sudionika u prometu te je utvrđeno ukupno 35 prometnih prekršaja, od kojih se devet odnosi na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Svih devet alkoholiziranih vozača, od kojih su dvije žene, je upravljalo osobnim automobilima.

Od devet ciljanih prekršaja šest ih je utvrđeno na području Siska, dva na području Kutine te jedan na području Petrinje.

Po utvrđenoj koncentraciji alkohola osam vozača je bilo pod utjecajem alkohola od 0,5 do 1,5 promila, a kod jednog vozača, koji spada u kategoriju mladih vozača, utvrđena je koncentracija alkohola od 0,42 promila alkohola. do 0,5 promila, jedan je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,5 do 2 promila, a jedan je vozač odbio ponuđeno alkotestiranje.

Po dobnoj skupini najbrojniji su vozači u dobi od 18 do 24 godine starosti – tri alkoholizirana vozača, po dva alkoholizirana vozača su u dobnoj skupini od 25 do 30 te od 31 do 40 godina starosti, a po jedan alkoholizirani vozač je stariji od 40, odnosno 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila, zaustavljenog poslije ponoći u ulici Nikole Šipuša u Sisku.

Kod njega je utvrđena alkoholiziranost od 1,39 promila alkohola.

Komentirajte