Naslovnica Vijesti Hrvatska Novi referendumski ustanak počinje 01. listopada

Novi referendumski ustanak počinje 01. listopada

U prikupljanje potpisa   za raspisivanje nekoliko referenduma kreće se 01. listopada diljem Hrvatske. Iza organizacije stoje isti ljudi koji su u veljači prikupili 480 269 potpisa za raspisivanje referenduma.

Nezadovoljni katastrofalnim moralnim, pravnim i ekonomskim stanjem u koje je Hrvatsku dovela politička oligarhija građanska inicijativa „Referendumski ustanak“ donijela je odluku o prikupljanju potpisa građana o važnim pitanjima koja se tiču opstojnosti i  neovisnosti Republike Hrvatske i prosperiteta većine njenih građana.

Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača okupljen oko građanske inicijative „Referendumski ustanak“  ovim pismom  se obraća svim državljanima RH, svim državnim i lokalnim službenicima te dužnosnicima, svim formalnim i neformalnim grupacijama civilnog društva,  znanstvenoj struci  i poslovnim subjektima RH, svim političkim strankama u RH kao i svim hrvatskim sredstvima javnog priopćavanja i novinarima.

Na temelju članka 8.a Zakona o referendumu građani su se samoorganizirali u nestranačku Građansku inicijativu „Referendumski ustanak“ i osnovali  Organizacijski odbor birača koji je na svojoj 5. sjednici  održanoj 20. rujna 2013. u Zagrebu  jednoglasno donio odluku da postoji potreba za raspisivanjem referenduma o  iz djelokruga Hrvatskoga sabora u skladu s čl. 80. Ustava Republike Hrvatske, a koje je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske s ovim pitanjima:

1.Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA PONIŠTENJE PRETVORBE I PRIVATIZACIJE U ROKU OD 30 DANA OD ODRŽAVANJA OVOG REFERENDUMA?

2.Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: JESTE LI ZA ZABRANU OVRHE I DELOŽACIJE NA JEDINOJ NEKRETNINI U VLASNIŠTVU GRAĐANA  KOJA MU SLUŽI KAO JEDINI PROSTOR ZA STANOVANJE ?

3. Smatrate li da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjem: :  JESTE LI ZA OPOZIV SVIH DRŽAVNIH DUŽNOSNIKA U ROKU OD 30 DANA OD ODRŽAVANJA OVOG REFERENDUMA?

S prikupljanjem potpisa se kreće 1. 10. Akcija traje zaključno do 14. 10. 2013. na teritoriju cijele Republike Hrvatske.

Organizatori pozivaju sve zaposlene i nezaposlene, radnike i seljake, učenike i studente kao iumirovljenike na sudjelovanje u Referendumskom ustanku.

“Dajte svoj potpis za opoziv svih dužnosnika od Vlade, Sabora, Državnog tužioca, Pučkog pravobranitelja, Ustavnog suda, Predsjednika i mnogih drugih da se nikad više ne usude  rušiti Ustavni red i poredak i donositi odluke suprotne zdravom razumu i pravdi. Poništimo protuzakonitu pretvorbu i privatizaciju. Ne dopustimo da banke koje je narod sanirao i tako postao njihov jedini pravi vlasnik deložiraju taj isti narod iz svog jedinog doma. Vratimo narodu suverenitet kojeg su nam besramno uzurpirale vladajuće strukture. Iako Ustavu RH nitko nema pravu dovesti narod u podređeni položaj to nam se dogodilo.  Stvorimo Hrvatsku za koju se umiralo, za Hrvatsku o kojoj se sanjalo.
Aktivirajte se! Donirajte!” – poručuju organizatori.

Pozivaju građane da se, bez obzira na političko uvjerenje, vjersko i neko drugo opredjeljenje, obrazovanje i životnu dob,  u što većem broju uključe u Referendumski ustanak kao aktivisti ili na bilo koji drugi način koji vam je na raspolaganju. Ponudite stoje stručno znanje i vrijeme, a ako ste u mogućnosti budite donator. Zastupani su preko Udruge PROJEKT na čiji  račun možete uplatiti dragovoljne novčane priloge: HPB DD – IBAN: HR95 2390 0011 1003 75473, OIB : 92830170688.

Organizacijski odbor
GI „Referendumskog ustanka“

Kontakti:

referendumski.ustanak@gmail.com  http://referendumski-ustanak.info/

facebook: Referendumski-Ustanak-FB-Stranica ; Aktivistički Servis
099-8412272 (predsjednik Odbora birača);
0989813232; 0992222356; 0958967416 (kontakti članova Odbora birača)

Komentirajte