Naslovnica Vijesti Hrvatska Reakcija na tekst “Ukupno 95 privedenih u akciji Indeks, od čega 21...

Reakcija na tekst “Ukupno 95 privedenih u akciji Indeks, od čega 21 profesor”.

Sukladno Zakonu objavljujemo demanti na tekst “Ukupno 95 privedenih u akciji Indeks, od čega 21 profesor” od strane doc.dr.sc.Ivane Mamić Sačer  i doc.dr.sc.Danijela Miloš Sprčić.Na početku  navedenog članka, pored ostalih profesora i asistenata,  poimenice se navode imena naših stranka kao osoba koje se za sada spominju kao predmet obrade akcije Indeks, te se navodi da su  neki od njih privedeni i pušteni a neki su zadržani na ispitivanju. 

Informacije o našim strankama (doc.dr.sc.Ivane Mamić Sačer  i doc.dr.sc.Danijela Miloš Sprčić) kao predmetima obrade(?)akcije Indeks, njihovom privođenju  i puštanju pa čak i zadržavanju na ispitivanju , a  sve u kontekstu imena osumnjičenih ,  počinjenja kaznenih djela ( primanja ,davanja mita i korupcije) pečačenja i pretrage kabineta , stanova, automobile , poslovnih prostora te ostalih istražnih radnji USKOK-a i policije iz navedenog članka, čime se sugerira da su naše stranke počinitelji kaznenih djela ,  u potpunosti su neistinite i netočne , te se u  njoma iznose neistine zbog kojih  je nastala  nenadoknadiva  šteta   ugledu , časti, dostojanstvu i imenu  gospođe doc.dr.sc. Ivane Mamić Sačer i gđe.doc.dr.sc.Danijele Miloš Sprčić i njihovih obitelji.

Kako naše stranke i njihovi kabineti surađuju sa mnogim znanstvenim i poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj i izvan nje , te su u svakodnevnom kontaktu sa studentima Ekonomskog fakulteta a koji su čitatelji i korisnici Vašeg internet portala,  počinjena im je i teško nadoknadiva šteta u profesionalnom životu, te ovim ističemo da: 

– naše stranke i njihovi kabineti nisu u nikakvoj vezi sa radnjama USKOK-a i policije  iz akcije INDEX odnosno nisu  pretraživanu i pečatirani njihovi uredi a kamoli stanovi.

– dana 18.rujna 2008. sa našim strankama nisu službeno razgovarali ni policija niti USKOK a nažalost niti novinari prije objave navedenih  članaka

– gospođe  dr.sc. Ivane Mamić Sačer i dr.sc.Danijela Miloš Sprčić nisu  nikada  bile osumnjičene niti optužene za kazneno djelo pa niti za kaznena djela koja se navode u Vašem članku.

Sukladno svemu gore iznesenom pozivamo Vas da objavite ispravke svih netočnih navoda i to sve u prvom programskom sadržaju Vašeg medija, a temeljem čl. 22 st. 2, te čl. 40, 41 i 42  Zakona o medijima, Zakona o elektroničkim medijima te Pravilnika za ostvarivanje prava na ispravak.

U potpisu

doc.dr.sc.Ivane Mamić Sačer  i doc.dr.sc.Danijela Miloš Sprčić putem Odvjetničkog ureda Mladen Dragičević i Nikša Valjalo

Komentirajte