Naslovnica Vijesti Hrvatska Razmjena učenika srednjih škola RH sa školama Britanije i SAD-a

Razmjena učenika srednjih škola RH sa školama Britanije i SAD-a

Forum za slobodu odgoja je raspisao natječaj za program razmjene učenika srednjih škola Republike Hrvatske u najboljim srednjim školama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.Već 16. godinu za redom Forum u suradnji s American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) i Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) raspisuje Natječaj za program stipendiranja.

Program je namijenjen učenicima drugih razreda, a provodi se u prestižnim srednjim školama koje su članice mreže škola ASSIST-a i HMC-a. Imajući na umu reputaciju tih srednjih škola, osobine koje se očekuju od potencijalnih stipendista jesu marljivost, kreativnost, komunikativnost i društvenost.

Bivši stipendisti su izrazili veliko zadovoljstvo stipendijom, školovanjem u inozemstvu, kao i velikim životnim iskustvom koje su stekli na stipendiji. Prednosti koje ističu su iskustvo multikulturalnosti, kao i razvijanje dijaloga s kolegama/icama iz cijelog svijeta.

Ovaj program fokusira se na stipendiste i njihove interese, želje i aktivnosti. Osim toga, fokus je stavljen na razvijanje osobnosti svakog pojedinog stipendista, a program im pruža značajnu podlogu za budućnost i daljnje školovanje.
Natječaj je otvoren do 12. studenog 2010. godine, a pravila, prijavnicu i ostale potrebne dokumente možete pronaći na internetskoj stranici Foruma za slobodu odgoja www.fso.hr/stipendije.

Forum za slobodu odgoja je nevladina i neprofitna organizacija, aktivna u Hrvatskoj od 1992. godine, registrirana 1998. g. prema Zakonu o udrugama. Temeljni cilj Foruma je implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društva u hrvatski obrazovni sustav. Članovi Foruma su obrazovni stručnjaci, iskusni eksperti i akademici, profesori i učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za probleme u obrazovanju. U posljednjih 18 godina svog rada glavne aktivnosti uključuju kreiranje i provedbu edukacijskih programa za metodičku izobrazbu nastavnog osoblja, nenasilno rješavanje sukoba, zdravstveno obrazovanje, integralno graĎansko obrazovanje, stipendiranje učenika, te usavršavanje u metodici poučavanja. Forum za slobodu odgoja član je „European Forum for Freedom in Education“, mreže „Street Law“, „RWCT International Consortium“, „Network of Education Policy Centers“ te Koordinacije udruga za djecu.

Komentirajte