Naslovnica Vijesti SMŽ Raspušteni ogranci HSS-a u Petrinji, Lekeniku, Glini i Majuru

Raspušteni ogranci HSS-a u Petrinji, Lekeniku, Glini i Majuru

Suspendirani predsjednici gradskih i općinskih organizacija Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije Milan Herceg iz Petrinje, Ivica Perović iz Lekenika, Marina Cerjak iz Gline i Klementina Karanović iz Majura elektronskom poštom su u srijedu zaprimili Odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija stranke kojima su na čelu.

Odluke je potpisao potpredsjednik HSS-a, i ovlaštenik Predsjedništva HSS-a za ŽO HSS Sisačko-moslavačke županije, saborski zastupnik Željko Lenart koji je i predložio raspuštanje ogranaka „radi nanijete štete ugledu i interesima HSS-a, koje svojim radnjama i aktivnostima čine dužnosnici i tijela“ tih organizacija.

U zajedničkom priopćenju, četvero suspendiranih predsjednika tvrde kako je odluka o raspuštanju motivirana “željom Lenarta da odstrani sve koji ga ne podržavaju na putu da postane predsjednik županijske organizacije stranke na području županije”, koja je ranije raspuštena, a njena predsjednica Marijana Petir suspendirana.

Herceg, Cerjak, Perović i Karanović u priopćenju kažu i kako se Lenart vjerojatno uplašio da će izgubiti na unutarstranačkim izborima, pa je potpisivanjem odluke o raspuštanju četiri organizacije nastojao sebi osigurati pobjedničku poziciju za čelnika županijske organizacije.

Inače, prije nekoliko tjedana se dio suspendiranih HSS-ovaca na izborima za Mjesne odbore u Lekeniku natjecao na nezavisnim listama.

Komentirajte