Naslovnica Vijesti Sisak Raspisan natječaj za gradnju sportske dvorane u Zvonimirovoj ulici!

Raspisan natječaj za gradnju sportske dvorane u Zvonimirovoj ulici!

29. srpnja Grad Sisak raspisao je natječaj za gradnju nove sportske dvorane u Zvonimorovj ulici.

Procijenjena vrijednost dvorane je 30 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda je 20. kolovoza.

Prema projektnoj dokumentaciji na području između Mosta Gromova i Zvonimirove ulice planira se dvodijelna sportska dvorana 46 x 44 metara s fiksnim tribinama od 600 sjedećih mjesta te teleskopskim tribinama gledališta sa oko 900 dodatnih sjedećih mjesta.

Sustav je natječaja “ključ u ruke”, kao kod bazena u Capragu i  Ledene dvorane, što znači da je izvođač dužan napraviti i idejni i glavni projekt te ishoditi građevinsku dozvolu kao i uporabnu dozvolu. Rok za dovršetak sportske dvorane je 515 kalendarskih dana od kojih na građevinske radove otpada 300 dana.

U ovih 30 milijuna kuna nije uključeno opremanje dvorane, što će stoga vjerojatno biti odvojeni natječaj.

Prema dokumentaciji u dvorani mora biti 8 svlačionica s klupama i vješalicama (8×20 m²), 4 sanitarna bloka s tuševima (6 po bloku), 2 odvojena sanitarna čvora za sportaše 24 m², dvorana za pripremu i zagrijavanje sportaša (15x10m), 2 odvojena sanitarna čvora za gledatelje 32 m², spremišta za sportsku opremu i rekvizite uključujući i koševe, soba za trenera sa sanitarnim čvorom i garderobom (2×15 m²), ambulanta sa sanitarnim čvorom i garderobom 15 m², komentatorska soba/Soba za režiju 12 m², uredski prostori (2×12 m²) 24 m², soba za domara 12 m², soba za spremačicu 10 m², ulazni prostor s vjetrobranom, sanitarijama, info pultom i caffe barom 100 m² te tehnički blok, prostorija za kondicioniranje zraka 80 m².

Kriterij kod odabira najbolje ponude bit će cijena u 70 posto te 30 posto po specifičnim stručnim znanjima stručnjaka.

Podsjetimo kako je procijenjena vrijednost radova, s PDV-om, za Ledenu dvoranu bila 23,7 milijuna kuna, no u konačnici je trošak, sa opremom, dosegao 40 milijuna kuna. I dok se Grad za Ledenu dvoranu zadužio, plan je, na inzistiranje koalicijskih partnera MOST-a, da se trošak gradnje dvorane pokrije iz redovnog poslovanja Grada Siska u dvije godine. 

Komentirajte