Naslovnica Izdvojeno Radnici Autoprometa traže Vurinov odlazak

Radnici Autoprometa traže Vurinov odlazak

Osamdesetak od ukupno 120 djelatnika sisačkog Autoprometa potpisalo je peticiju u kojem traže odlazak direktora Miljenka Vurina.

Radnici optužuju upravu društva za brojne probleme koje prate poslovanje Autoprometa, kao i za gubitke. Peticija je poslana u sisačku Vijećnicu, kao i članovima Skupštine društva, a predstavnici radnika već su razgovarali s čelništvom Grada. Gradskoj upravi se očitovala i Uprava Autoprometa na čelu s Vurinom, koji tvrde da nikakvog razloga za njihovu smjenu nema.

Neki peticiju dovode u vezu sa suđenjem 27 vozača Autoprometa zbog sumnje u malverzaciju prilikom prodaje karata u sustavu unutar autobusa, no radnici to negiraju potkrepljujući to činjenicom da su peticiju otpisali i mehaničari, administartivno osoblje i ostali.

Inače u četvrtak je napokon uspjela rasprava vezana uz suđenje vozačima Autoprometa koje je prijavio upravo Vurin. Na sudu se pojavilo svih optuženih 27 vozača koji su negirali krivnju. Radnici ističu da je često bio i manjak , a nikada višak prometa,  da su odranije upozoravali na probleme sa sustavom naplate karata u autobusima i da kontrolori nikada nisu upozoravali na neke nepravilnosti.

Komentirajte