Naslovnica Vijesti Sisak Radionice kineske kuhinje u Kul IN-u

Radionice kineske kuhinje u Kul IN-u

Kulinarski Institut Kul IN iz Siska s izuzetnim zadovoljstvom najavljuje novu internacionalnu suradnju sa kineskim kulinarskim institutom iz Hong Konga (CCI.

Kul IN nakon dugogodišnje uspješne suradnje sa talijanskom kulinarskom školom ALMA, objavljuje novu internacionalnu suradnju i ekspanziju prema istoku te s izuzetnim zadovoljstvom predstavlja kineski kulinarski institut iz Hong Konga (CCI).

Kako bi uspjeli predstaviti samo mali dio ove bogate gastronomske priče predvidjeli su trodnevne radionice u jutarnjem i popodnevnom terminu, kao i degustaciju kineskih specijaliteta iz ruku vrhunskih majstora sa kineskog kulinarskog instituta (CCI).

Ovisno o složenosti pripreme jela, radionice su podijeljene na kuhare amatere (srijeda 27.01.), poluprofesionalce (četvrtak 28.01.) i profesionalce (petak 29.01.). Birati možete između termina od 09 do 12 ili 14 do 17 sati. A ukoliko još uvijek niste sigurni želite li sudjelovati u samoj radionici prepustite se aromama čarobnog istoka koje će preplaviti Kulinarski Institut Kul IN u Sisku te dođite na prezentaciju i degustaciju kineskih delicija.

Prijave za prezentacije i radionice otvorene su do 20. siječnja.

Kulinarski stručnjaci:

Chef Chan Chun Hung zaposlen je kao instruktor senior u kulinarskom institutu zadužen za pripremu kineske hrane. U više od 30 godina svog kulinarskog i predavačkog iskustva, do 1992. godine radio je u nekoliko renomiranih kineskih restorana kada se odlučio posvetiti proučavanju uslužnih djelatnosti i predavanju. Kako bi usavršio i proširio svoje znanje, ali također i kulinarske vještine, Chef Chan ustrajao je u svom školovanju te uz profesionalne stekao i akademske kvalifikacije.

Chef Leung Kin Sum također na kineskom kulinarskom institutu u Hong Kongu radi kao instruktor senior za pripremu kineskih jela. Do 2005. godine kada se pridružio institutu radio je kao šef kuhinje u nekoliko poznatih restorana u Hong Kongu i pokrajini Mainland. Njegovo bogato radno iskustvo te kulinarske vještine osigurale su mu poziciju instruktora seniora u institutu. 2005. ujedno je nagrađen certifikatom tehničara druge razine u pripremi kineskih specijaliteta. 2009. godine sudjelovao je na svjetskoj internacionalnoj “street food“ konferenciji i festivalu u SAD-u organiziranoj od strane uglednog kulinarskog instituta Amerike (Culinary Institute of America). 2008. kao i 2009. Godine osvojio je brojne nagrade za prezentaciju svojih jela kao i vegetarijanske izvedbe svojih gurmanskih poslastica.

Hong Kong u Kul IN-u

 

Komentirajte