Naslovnica Vijesti Sisak Radionica ˝Održiva gastronomija˝ u Kul IN-u

Radionica ˝Održiva gastronomija˝ u Kul IN-u

Radionica ˝Održiva gastronomija˝ će se održati u petak 6. srpnja 2018. od 16 do 20 sati u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, 44 010 Sisak).

U sklopu ljetnog ciklusa radionica Kul IN-a predstavljamo vam najrecentnije trendove u gastronomiji, a ovoga puta vas pozivamo da zajedno s nama istražite i primijenite održivu gastronomiju u svom kućanstvu.

Odbacivanje viškova i još uvijek iskoristivih ostataka hrane aktualna je tema vremena u kojemu biootpad predstavlja problem s tendencijom sve većeg rasta. Održivost u kuhinji jedan je od najjednostavnijih koraka ka ekološkoj osviještenosti pojedinca, a koja direktno utječe na povećanje kvalitete kuhanja i smanjenje troškova kućanstva ili restorana. Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici održive gastronomije u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, 44 010 Sisak) koja će s održati 6. srpnja, od 16 do 20 sati.

Vrijeme održavanja radionice: 6. srpnja 2018. godine, od 16 do 20 sati
Mjesto održavanja radionice: Kulinarski Institut Kul IN, Capraška ulica 12, 44 010 Sisak

Održiva gastronomija
Radionica ˝Održiva gastronomija˝ usmjerit će vas prema najjednostavnijim koracima koji će pozitivno utjecati na vaše kućanstvo ili restoran, a koje možete poduzeti već danas. Kako kupovati namirnice na tržnici, kako čuvati hranu i prerađivati organske ostatke prvi su koraci ka smanjenju kuhinjskih ostataka, a ujedno i teme radionice koja će vas, između ostalog, provesti kroz sljedeće segmente održive gastronomije:
ekologija u prehrani (od polja do stola i od stola do polja)
priprema jela od ribe, piletine i povrća
prerada ostataka od jela (oguline od povrća, kosti, ostaci mesa i dr.)
prerada krutih ostataka u svrhu kompostiranja
Radionica će se odvijati kroz demo prezentacije uz aktivan rad polaznika te serviranje i degustaciju pripremljenih jela.

Radionica je besplatna i otvorena za javnost. S obzirom na ograničen broj sudionika, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme prijavom na email [email protected] ili na broj telefona 044/538 880.

Komentirajte