Naslovnica Sport Ostali sportovi Punim udarcima do zlata i srebra

Punim udarcima do zlata i srebra

Medalje za sisački KK Croatia na 9. Kupu Domenica u Samoboru osvojili su debitanti Martina Ratković i Dino Kestnić.

Natjecanje je održano u nedjelju, 25. ožujka u organizaciji Hrvatskog kyohuskinkai saveza i Karate kluba “Domenica”. Sudionici, njih ukupno 142 iz Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske, borili su se po pravilima kyohushinkai karatea, a to znači punim udarcima. Mlađi uzrasti (limači) borili su se zaštićeni kompletnom zaštitnom opremom.

Stručni stožer karate kluba “Croatia” iz Siska odlučio je da na natjecanju sudjeluje s većim brojem najmlađih karatista pa su priliku dobili Martina Ratković, Klara Prpić, Helena Martić, Šimun Novosel, Dino Kestnić, Gabrijel Vujić, Alen Božić, Dominik Martić, Ivan Ratković, Fran Mlinarić, Patrik Veršić, Filip Podunavac, Marko Krizmanić, Lucijan Vedrina i Stefan Vedrina.

Najuspješniji je bio Dino Kestnić. U kvalifikacijama je nanizao tri uvjerljive pobjede, iznenadivši svoje protivnike brzim udarcima nogama i serijama udaraca rukama, te je zasluženo osvojio prvo mjesto.
Trenere Dargoslava Krnjaića i Nenada Đurića posebno je osvajanjem srebrne medalje obradovala Martina Ratković, najmlađa natjecateljka “Croatie”.

Odličan start imao je Filip Podunavac. Uvjerljivo pobijedio mađarskog natjecatelja Lenharda Csaba i došao do polufinala, ali nije uspio osvojiti više od četvrtog mjesta.
Slično je prošao i Dominik Martić. U svom debitantskom turnirskom nastupu u konkurenciji kadeta zamalo je osvojio medalju. U konačnici je završio na četvrtom mjestu.

Komentirajte