Naslovnica Vijesti SMŽ Proslavljen Dan općine Gvozd

Proslavljen Dan općine Gvozd

Iza općine Gvozd je teška godina dana, u kojoj su odrađeni i izvanredni izbori obzirom da većina u Općinskom vijeću nije bila prihvatila prijedlog Proračuna za 2016. SDSS-ova načelnika Branka Jovičića.

Stoga su 11. travnja održani izvanredni izbori, na kojem je Branko Jovičić ponovo izabran za načelnika, a SDSS dobio većinu u Vijeću. Od tada pa do Dana općine, proslavljenog u srijedu, u Gvozdu su uspjeli riješiti glavninu problema zbog perioda nefunkcioniranja vlasti.

“Održali smo tri sjednice Vijeća i uspjeli smo donijeti sve potrebne odluke pa ćemo do kraja godine odraditi sve planirano. Ove godine nismo ni planirali neke grandiozne projekte, zbog gospodarske situacije, ali ćemo pozitivno poslovati, a neće biti problema ni sa proračunskim korisnicima poput vrtića, vatrogasaca i Crvenog križa” – govori načelnik Jovičić koji  Gvozdom vlada već tri mandata i najavljuje da mu je to dosta.

“Tri mandata u izuzetno teškim uvjetima je dosta. Vrijeme je da netko drugi dođe, ja se više kandidirati neću.” – objavio je Jovičić.

Dan Gvozda došao je čestitati župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako Sisačko-moslavačka županija i općina Gvozd imaju dobru suradnju te kako su realizirani mnogi zajednički projektu.

„Zalažem se za ravnomjeran razvoj cijele naše županije i smatram kako to mora biti i prioritet naše buduće Vlade. Najvažnije je da razvijamo naše krajeve, otvaramo nova radna mjesta i na taj zadržimo mlade ljude u našoj županiji“, naglasio je župan Žinić.
Dodao je i kako suživot, između većinskog srpskog i manjinskog hrvatskog stanovništva, u općini Gvozd nije upitan te da je najvažnije da se u zajedništvu radi na dobrobit svih stanovnika.
„Pozivam vas da nastavimo zajednički realizirati projekte koji će podići komunalni standard stanovnika općine Gvozd, poput zajedničke obnove prometnica ili izgradnje komunalne infrastrukture“, dodao je župan.

Komentirajte