Naslovnica Vijesti Kultura Promocija slikovnice “Lola, crni pas”

Promocija slikovnice “Lola, crni pas”

U srijedu, 10. srpnja,  s početkom u 19 sati u caffe baru Charlie Brown održat će se promocija slikovnice “Lola, crni pas” autorice Dragane Čubrilo.

Slikovnica o udomljenom psu želi skrenuti pozornost na sve brojniju populaciju napuštenih životinja. Adekvatnog velikog skloništa za napuštene životinje u našem gradu nema, a kapaciteti postojećih su uvijek puni. Volontera koji brinu o napuštenim životinjama nema puno i nerijetko rade Sizifov posao.

Konstantna borba s neodgovornim vlasnicima koji pse ostavljaju na cesti je sve teža. Pomoć u hrani i podmirivanju veterinarskih troškova je neophodna i najčešće ovisi isključivo o dobroj volji građana koji pomažu volonterima dobrovoljnim uplatama i donacijama hrane. Izdavanje slikovnice su omogućili sponzori : CIOS grupa d.o.o. , zlatarna Toni iz Novske, INDOP d.o.o. i TT grupa d.o.o. Dio prihoda od prodaje slikovnice ići će na podmirivanje veterinarskih troškova cijepljenja i čipiranja pasa o kojima volonteri sa sisačkog područja trenutno skrbe.

Komentirajte