Naslovnica Vijesti Sisak Promocija knjige „Halal-standard po mjeri čovjeka“ doc. dr. sc. Aldina Dugonjića

Promocija knjige „Halal-standard po mjeri čovjeka“ doc. dr. sc. Aldina Dugonjića

Centar za certificiranje halal kvalitete i Medžlis Islamske zajednice Sisak organiziraju promociju jedinstvene knjige u zemljama regije „Halal-standard po mjeri čovjeka“ autora doc. dr. sc.Aldina Dugonjića u četvrtak, 27. lipnja 2019. s početkom u 18:00 sati u hotelu Panonija, I.K.Sakcinskog 21, Sisak.

Knjiga je obranjena doktorska disertacija autora i prvo djelo na temu halala iz područja ekonomije.

U knjizi se na argumentiran, jasan i temeljit način definira i objašnjava pojam i principi halala, halal-prehrane, kozmetike i turizma.

Knjiga nas uvodi i predstavlja nam standardizaciju i certificiranje halala s posebnim osvrtom na razvoj halal industrije u Hrvatskoj kroz anketno istraživanje i intervjuiranje predstavnika poduzeća i hotela s halal certifikatom kao što se prikazuje ekonomski utjecaj halal industrije na gospodarstvo i turizam.

Koji su izazovi i perspektive na halal tržištu i koliki je utjecaj halala na čimbenike bitne za rast i razvoj gospodarstva, pitanja su na koje dobivamo istraživačke i potkrijepljene odgovore kroz knjigu „Halal-standard po mjeri čovjeka“.

Promotori knjige su: muftija dr.sc. Aziz ef. Hasanović, doc.dr.sc. Natalija Uršulin-Trstenjak i autor doc.dr.sc. Aldin Dugonjić.

Komentirajte