Naslovnica Sport Ostali sportovi Promjena pravila utjecala na rezultat

Promjena pravila utjecala na rezultat

Na 1. kvalifikacijskom turniru 1. Hrvatske hrvačke lige, održanom u Varaždinu, hrvači Siska nisu uspjeli ostvariti plasman među prvih osam klubova i tako ispuniti uvjete za nastavak natjecanja u društvu najboljih.

Od sedmorice predstavnika, jedini je bodove za Hrvački klub Sisak ostvario Mario Rendulić u kategoriji 66 kilograma.

Valja napomenuti kako su na ovom natjecanju primjenjivana nova pravila, uvedena prije nešto više od mjesec dana, a koja zahtijevaju bitnu promjenu dosadašnjeg, dugogodišnjeg načina hrvanja i taktike, te i u tome treba tražiti opravdanje za podbačaj plana Siščana.

Na prvom proljetnom kvalifikacijskom turniru nastupilo 12 klubova, a najbolje rezulate postigli su članovi HK Like iz Zagreba. Petrinjski Gavrilović podijelio je 4. mjesto s 15,5 bodova.

U Varaždinu su za HK Sisak nastupili: Ranko Gajić, Mario Rendulić, Mladen Hrkić, Alen Osmanlić, Mladen Jelisavac, Stjepan Lavrić Tomislav Lavrić. Pratili su ih treneri prof. Goran Plavec i Stipe Damjanović.

Nakon još jednog kvalifikacijskog turnira, 25. travnja u Petrinji, gdje će HK Sisak pokušati ipak ući u konkurenciju 8 klubova, slijedi Play off.

Komentirajte