Naslovnica Vijesti Sisak Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” zaposlit će šest Siščanki

Projekt “Okreni pedalu, pokreni promjenu” zaposlit će šest Siščanki

“Okreni pedalu, pokreni promjenu” projekt je Gradskog društva Crvenog križa iz programa “Zaželi”, a koji će naredne dvije godine zaposliti šest Siščanki.

“Uključili smo žene iz teže zapošljivih skupina, starijih od 50 godina, i koje će narednih 24 mjeseci biciklima putovati do starijih osoba u potrebi i pomagati im u kućanskim poslovima.” – rekao je Miroslav Čavić, voditelj projekta. Riječ je o starijim osobama koje nisu u sustavu socijalne skrbi, a većinom je riječ o onima koji žive u ruralnim dijelovima Siska ili na višim katovima zgrada te trebaju pomoć u svakodnevnom životu. Nakon dvije godine rada, ženama će biti osigurana i edukacija za gerontodomaćice što će im omogućiti da nastave rad u drugim projektima ili koriste neku od mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Partneri Gradskom društvu Crvenog križa u ovom projektu su HZZ Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak. Ukupno je vrijedan nešto više od 1,5 milijuna kuna, u potpunosti osiguranih iz Europskog socijanog fonda.

Na području grada Siska u projekt Zaželi do sada je uključeno devet udruga sa svojim programima i u kojima je Grad Sisak partner. Ukupno će biti zaposlene 94 žene, koje će se brinuti o mnogim starijim osobama na širem području Siska.

Komentirajte