Naslovnica Sport Ostali sportovi Proglašeni najbolji sportaši Županije za 2018.

Proglašeni najbolji sportaši Županije za 2018.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije održana je tradicionalna svečanost proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2018. godinu.

Najboljim su sportašima proglašeni Karlo Kodrić iz Hrvačkog klub Sisak i Elena Pazman, članica Atletskog kluba Moslavina, koja je priznanje za najuspješniju sportašicu primila po četvrti put.

„Ove godine nisam imala jedan specifičan rezultat, ali sam bila na brojnim prvenstvima gdje sam osvajala prva i druga mjesta. Atletikom se bavim već 12 godina, ovo mi je četvrti put da osvajam ovo priznanje, treći put za redom. Priznanje mi nije došlo kao iznenađenje, ali ipak mi je drago da sam i ove godine proglašena najboljom sportašicom“, rekla je Pazman.

Karlo Kodrić je pak najboljim sportašem proglašen prvi put. Iza njega je 10 godina treniranja i jedna rezultatski jako uspješna godina.

„U juniorskoj sam konkurenciji bio prvak Hrvatske, u mlađim seniorima, U – 23 sam osvojio broncu, u seniorskom sam uzrastu trenutno viceprvak Hrvatske, bio sam prvak Balkana, 12. na prvenstvu Europe itd.“, nabrojao je Kodrić samo neke od svojih uspjeha.

Najboljima je nagrade, između ostalih, uručio i župan Ivo Žinić koji je naglasio kako Županija redovito podupire sportaše te godišnje iz proračuna izdvaja milijun i pol kuna za njihove aktivnosti.

DOBITNICI PRIZNANJA:

DJEČJI VRTIĆ: Dječji vrtić Kutina

ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (osnovne škole): ŠSD „RIBARI“ – Osnovna škola Braća Ribar – Sisak

ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (srednje škole): ŠSD „GIMNAZIJALAC“ – Gimnazija Sisak

SPORTSKE NADE: Klara Prpić (Kickboxing klub „CROATIA“ – Sisak), Lana Butković (Streljački klub „MAGNUM“ – Kutina), Nikolina Golomboš (Karate klub „TIGAR“ – Sisak), Tea Ilijević (Športski streljački klub „HVIDR-a“ – Sisak), Tea Nurkić (Ženski rukometni klub „PETRINIA“ – Petrinja), Antonio Vaška (Odbojkaški klub „SISAK“), David Bišof (Kuglački klub „NOVSKA“), Filip Mikulić (Hrvački klub „PETRINJA“), Mario Zakić (Rukometni klub „MOSLAVINA“ – Kutina) i Rok Malina (Rukometni klub „SISAK“).

MOMČAD: Hrvački klub „PETRINJA“ (Ovi mladići natječu se u „Premijer ligi“ Hrvatske, što je najviši stupanj natjecanja, gdje su osvojili visoko 2. mjesto, također su bili 3.na međunarodnom seniorskom turniru. Članovi su Reprezentacije Hrvatske, te su bili na Svjetskom prvenstvu i prvenstvu Balkana. Tri člana osvojili su prvo mjesto u Državi u svojoj kategoriji. Pobjedničku momčad čine: IVAN LIZATOVIĆ, VEDRAN MITROVIĆ, TONIMIR SOKOL, KRISTIJAN ŠIMATIĆ, MARKO MITROVIĆ, KRISTIJAN PREČANICA, IVAN BARIŠIĆ, DRAGAN VIDOVIĆ, ZVONKO LAVRIĆ, JOSIP MATKOVIĆ, LUKA JANDRIĆ, EMIL OSMANAGIĆ, ANĐELKO BARIŠIĆ, ROBERT SIGUR, MATEJ MARJANOVIĆ i VINKO KADEČKA, trener- FRANJO PEREKOVIĆ i tajnik ZVONKO BELOŠEVIĆ).

EKIPA: Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja (U prošloj natjecateljskoj godini natjecale su se u Superligi za žene koja je najviši ligaški stupanj natjecanja u Republici Hrvatskoj, a što je najbolji rezultat Stolnoteniskog kluba „Mladost“ ikada ostvaren. Ekipu čine: IVANA MARINIĆ, DRAGANA VRANČIĆ, ANDREA GALIĆ, CHIARA RAMUŠČAK, SUNČICA ZAJEC i LUCIJA DANKIĆ, predsjednik MILAN RAMUŠČAK i tajnik i trener ROBERT RAMUŠČAK).

TRENER: Robert Ramuščak (Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja) (Trener je ženske i muške seniorske ekipe, a istovremeno je i aktivan igrač. U rad svoga kluba uložio je 17 godina trenerskog rada i obje ekipe doveo u najviši stupanj natjecanja – Superligu. Muška ekipa to je u prošloj godini uspjela prvi puta u svojoj povijesti. Rezultati koje postiže sa svojim ekipama svrstavaju njegov klub među vodeće u Hrvatskoj po kvaliteti rada).

SPORTAŠ:Karlo Kodrić (Hrvački klub „SISAK“) (Osvojio je 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-20, 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-23, 2. mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Osvajač je više medalja na međunarodnim turnirima. Član je Hrvatske reprezentacije U-20 i kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora).

SPORTAŠICA: Elena Pazman (Atletski klub „MOSLAVINA“ – Kutina) (prošle godine svoju kolekciju je dopunila s 4 medalje s Državnog natjecanja i to: pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniorke 1. mjesto 800 m, pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani 2. na 800 m, zimsko Prvenstvo Hrvatske na stazi – 2. na 1500 m seniorke, pojedinačno prvenstvo Hrvatske seniorke -2. na 800 m. Bila je na prvenstvu Balkana, a uz sve to stigla je nastupiti za kros ekipu svoje škole na Državnom natjecanju gdje su osvojile 2.mjesto. Članica je Hrvatske juniorske reprezentacije i vrhunska sportašica).

Nagrade za sportaše s invaliditetom:

SPORTAŠ: Erik Fabian Kaurin (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (dobitnik je nagrade Paraolimpijskog odbora za mladog sportaša, osvajač je „zlata“ u kugli i „bronce“ u disku na Paraolimpijskim igrama).

SPORTAŠICA: Ana Gradečak (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (U 2018. godini natjecala se na Svjetskom i Europskom prvenstvu gdje je u svojoj kategoriji kuglu bacila za svoj osobni i Državni rekord, te je tako osvojila četvrto mjesto u Berlinu).

POSEBNO PRIZNANJE: Nogometni klub „MOSLAVAC“ za 85. godišnjicu postojanja.

Komentirajte