Naslovnica Vijesti SMŽ Proglašene prirodne nepogode za veći dio naše županije

Proglašene prirodne nepogode za veći dio naše županije

Na osnovu prijedloga načelnika i gradonačelnika Sisačko moslavački župan Ivo Žinić proglasio je 3. srpnja prirodne nepogode za područja gradova Petrinje, Gline, Novske i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik i Velika Ludina izazvanih obilnim padalinama i tučom u travnju, svibnju i lipnju.

Za Petrinju je proglašena prirodna nepogoda poplava zbog obilnih padalina i tuče koje su 22. lipnja izazvale štete na poljoprivrednim usjevima i kulturama, stambenim i gospodarskim objektima te prometnoj infrasturkturi.

U Hrvatskoj Kostajnici je proglašena nepogoda klizanje tla, koje se dogodilo 16. lipnja, usliejd obilnih oborina, i oštetilo prometnice.

Velika Ludina zatražila je i dobila prirodnu nepogodu zbog nekoliko poplava od 15. travnja do kraja svibnja, baš kao i Lekenik u svibnju, kada su nastale velike štete na poljoprivrednim kulturama, te stambenim i gospodarskim objektima.

Novsku je 16. lipnja pogodila tuča izazvavši štete u naseljima Voćarica, Jazavica, Roždanik, Rajić i Borovac dok su od 16. do 18. lipnja bujične vode izazvale štetu i u 20 glinskih naselja uslijed izlijevanja rijeka Maje, Buzete i Bručine te vode iz odvodnih kanala. Tih dana glinsko je područje pogodilo veliko nevrijeme praćeno obilnom količinom kiše.

Komentirajte