Naslovnica Crna kronika Prijavljen 38-godišnjak zbog silovanja djeteta!

Prijavljen 38-godišnjak zbog silovanja djeteta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je na svojim internetskim stranicama kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv protiv hrvatskog državljanina (1981.), ne navodeći mjesto njegovog prebivališta, zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl. 166. st. 2. u vezi čl. 158. st. 1. i 5. KZ/11 i teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u vezi sa stavkom 1. točka 1. i čl. 153. st. 1. i čl. 152. st. 1. KZ/11, na štetu jedne žrtve.

Kako se ističe – postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio navedena kaznena djela u listopadu 2017. i u ljeto 2018. godine.

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Zbog osjetljivosti ovog događaja nisu objavljeni detalji, no iz odredbi Kaznenog zakona koje se odnose na kaznena djela za koje 38-godišnjaka tereti vidljivo je kako je riječ o teškom kaznenom djelu silovanja djeteta mlađeg od 15 godina. Za svako od navedenih kaznenih djela zakon previđa zatvorske kazne od jedne do 15 godina zatvora. 

Komentirajte