Naslovnica Vijesti Sisak Prijava štete od prirodne nepogode

Prijava štete od prirodne nepogode

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić, na zahtjev gradonačelnice Siska, proglasio je stanja prirodne nepogode za sisačko područje zbog velikih šteta na poljoprivredenim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima.

Zbog velikih materijalnih šteta na imovini, nastalih kao posljedica olujnog vjetra i tuče te poplave i suše na području Grada Siska tijekom mjeseca svibnja i lipnja, dana 17. rujna 2019. proglašene su sljedeće prirodne nepogode:
I. Poplava
II. Suša
III. Orkanski i olujni vjetar
IV. Tuča, kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom.

Oštećenici s područja Grada Siska koji prijavljuju štetu, obvezni su ispuniti obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode te ga dostaviti poštom, osobno donijeti u pisarnicu Grada Siska, Rimska 26, 44000 Sisak ili poslati na e-mail adresu [email protected], zaključno s 25. rujna 2019., sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“ broj 16/19).

Obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode može se preuzeti na web stranici Grada Siska u privitku ove obavijesti te na porti Grada Siska, Rimska 26, 44000 Sisak.

Napomena: Oštećenici koji su ispunili i dostavili anketni upitnik prijave štete također su dužni, sukladno proglašenoj prirodnoj nepogodi, ispuniti i dostaviti obrazac prijave štete od prirodne nepogode.

Inače, zbog velikih šteta u istom razdoblju već su ranije proglašene prirodne nepogode za područja gradova Petrinje, Gline, Novske i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik i Velika Ludina.
Tada nastale štete se mjere u desecima milijuna kuna.

Prijava štete od prirodne nepogode

Komentirajte