Naslovnica Vijesti Sisak Pri kraju su uređenja i opremanja ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području...

Pri kraju su uređenja i opremanja ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području županije

Sisačko – moslavačka županija od 2017. godine provodi projekt „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije“ u sklopu kojeg se moderniziraju objekti domova zdravlja Sisak, kutina i petrinja na ukupno 22 lokacije u županiji. Projekt je vrijedan više od 14,8 milijuna kuna od kojih su oko 82 posto sredstva iz bespovratnih Europskih fondova. oststak su ulaganja Sisačko-moslavačke županije.

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja svibnja ove godine, a kako napreduju uvjerio se župan Ivo Žinić u ambulanti u Galdovu.

„Ukupna vrijednost tog projekta je više od 14,5 milijuna kuna. Oko osam milijuna kuna se odnosi na ulaganja u opremu. Tako je i ovdje ugrađeno oko 100 tisuća kuna vrijedne opreme. Dio se odnosi na poboljšanje infrastrukture, izgradnju prilaznih rampi i prilagodbu sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom. U te radove uloženo je također blizu 100 tisuća kuna. Na taj je način na deset lokacija Doma zdravlja Sisak uloženo više od četiri milijuna kuna. Obilazimo naše ambulante pa smo i ovom prilikom donijeli nešto zaštitne opreme, maski, odijela, nazuvaka i ostalog što im je potrebno u radu“. – rekao je župan.

Prva faza projekta, nabava medicinske opreme vrijedna 8,176 milijuna kuna, je završena te je za koncesionare primarne zdravstvene zaštite u Novskoj, Glini, Sisku, Petrinji, Dvoru, Kutini, Sunji i Lekeniku nabavljeno opreme u vrijednosti nešto većoj od 1,9 milijuna kuna, a ostatak se odnosi na opremu samih Domova zdravlja.

U tijeku su infrastrukturni radovi (izgradnja lifta, kosih rampi i platformi, izgradnja i rekonstrukcija sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom, protuklizni  podovi i zamjena vrata.) na objektima domova zdravlja u Sisku (10 lokacija), Kutini (6 lokacija) i Petrinji  (6 lokacija). Ukupna ugovorena vrijednosti svih građevinskih radova je 5.262.810,31  kn (uključen PDV).

Komentirajte