Naslovnica Vijesti SMŽ Prevario petrinjski kamenolom za 1,2 milijuna kuna

Prevario petrinjski kamenolom za 1,2 milijuna kuna

Postupajući po nalogu Općinskog državnog  odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko- moslavačke su proveli  kriminalističko istraživanje nad  47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela krivotvorenja  službene isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Istraživanjem je utvrđeno da je od veljače do srpnja  2011. godine od petrinjske tvrtke koja u vlasništvu ima kamenolom,  za svoju  tvrtku sa sjedištem u Zagrebu naručio  i preuzeo 26.927 kubika tucanika u ukupnoj vrijednosti od 1.247.732 kuna. Iako je znao da preuzetu robu neće moći platiti,  izdao je tri bjanko zadužnice kao osiguranje plaćanja i doveo  u zabludu petrinjsku tvrtku kojoj je nastala znatna  imovinska  šteta.

Istraživanjem je također utvrđeno da je osumnjičeni od rujna 2010. do travnja  2011. godine ispostavio ukupno 42 otpremnice s logom svoje tvrtke koje po izgledu i boji nisu odgovarale  originalnim otpremnicama njegovog obrta.

On ih je upotrijebio u poslovanju svoje tvrtke  kako bi prilikom konačnog obračuna dugovanja prema petrinjskoj tvrtci  nastali dug umanjio, navodeći lošu kvalitetu proizvoda. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen zbog krivotvorenja službene isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Komentirajte