Naslovnica Vijesti SMŽ Prešli granicu zbog krađe drva, ali ih uhvatila policija

Prešli granicu zbog krađe drva, ali ih uhvatila policija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom bosanskohercegovačkih državljana, punoljetnom i maloljetnom osobom zbog krađe.

Oni su 20. studenoga, s muškaracem koji je također bio s njima te dolaskom policije pobjegao kroz minski sumnjivo područje, traktorom nezakonito iz Bosne i Hercegovine prešli državnu granicu i u šumi kod mjesta Gornji Žirovac općina Dvor, sjekli drva pri čemu su ih zatekli policijski službenici. Utvrđeno je da su posjekli više stabla bagrema te su jedan dio posječenih drva natovarili na traktorsku prikolicu kako bi ih odvezli na područje Bosne i Hercegovine. Posječena drva, koja su u vlasništvu šumarije su oduzeta, a odgovorna osoba štetu precjenjuje na oko 2000 kuna, dok će se stvarna znati po dospijeću odštetnog zahtjeva.

Dvojac je uhićen, s nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog krađe. Zbog nezakonitog prelaska državne granice uhićenom dvojicu je u provedenom upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju te im je izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci, nakon čega su prisilno udaljeni. U suradnji s Jedinicom granične policije Velika Kladuša policijski službenici PU sisačko-moslavačke rade na otkrivanju identiteta odbjeglog muškarca.

Komentirajte