Naslovnica Vijesti Hrvatska Premijera predstave Inter€xpress

Premijera predstave Inter€xpress

Sisački glumci o Europskoj uniji

interexpress-karteDramski studio mladih Gradskog kazališta Sisak na početku nove kazališne sezone premijerno će izvesti predstavu Inter€xpress  s kojom su, kao jedini hrvatski predstavnici, gostovali na ovogodišnjem 21. Susretu mladih kazalištaraca Europe što se u srpnju održavao u francuskom gradu Grenobleu. 
Inače, Dramski studio mladih u tri je godine svoga postojanja iznjedrio tri, među publikom, vrlo zamijećene predstave: Sisak, stojimo!, Ćelava pjevačica i, ovu zadnju, Inter€xpress,  koju su osmislili sami akteri predstave zajedno s voditeljem Damirom Borojevićem. Ona na simboličan i zanimljiv način prikazivanja jurnjave i nabavljanja karte za vlak EU predstavlja njihovo viđenje položaja tranzicijskih zemalja i Hrvatske spram zemalja već članica ove zajednice. Od francuskih se novinara moglo čuti kako je riječ o vrlo zabavnoj predstavi jer: pantomima, neobično ponašanje predstavnika svake zemlje, različiti jezici kojima su govorili, ali svaki puta prepoznati od određenog dijela publike, sve je pridonosilo smijehu i ležernoj atmosferi u koju se umiješalo izražavanje ozbiljnih i duboko političkih ideja.
Predstava će svoju premijeru imati u petak, 18. rujna u Daskalištu (S. i A. Radića 2), s početkom u 20 sati, a repriza predstave planirana je za 25. rujna.

Komentirajte