Naslovnica Vijesti Sisak Predstavljanje prve knjige zagrebačkog umjetnika Slavena Kosanovića Lunara

Predstavljanje prve knjige zagrebačkog umjetnika Slavena Kosanovića Lunara

U utorak, 4. lipnja, u 20 h u prostorijama Gradske galerije Striegl, održat će se predstavljanje prve knjige zagrebačkog umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, jednog od najboljih graffitera hrvatske i međunarodne street – art scene.

Knjiga predstavlja uvid u 30 godina Lunarove karijere, od prvih poteza sprejem u Zagrebu, pa do ostavljanja traga diljem svijeta, u Australiji, Ruandi i Koreji. Lunarov prepoznatljivi motiv, stilizirana graffiti – mačka, ostavljena je i u Sisku, na prvom izdanju festivala ulične umjetnosti Re:Think.

Uz to što priča o Lunarovim radovima, „From Zagreb with Love“ sadrži i brojne zapise njegovih prijatelja, street art umjetnika iz cijelog svijeta, zbog kojih je njegova knjiga u jednom dijelu i priča o interakciji s ljudima, komunikaciji s čitavim svijetom i poruka mlađim generacijama da nastave taj dijalog. Osim graffiti priča, Lunar se u knjizi osvrće i na društvene pojave kao što su konzumerizam, materijalizam, (ne)briga za okoliš, te se uz opise svojih radova na njih osvrće nastojeći izvući zaključke.

Uvod su pisali Krešimir 2Fast Buden i Rienke Enghardt, a autori ostalih tekstova su autorovi brojni prijatelji i suradnici. Predstavljanje se održava u organizaciji festivala ulične umjetnosti Re:Think i Gradske galerije Striegl.

Komentirajte