Naslovnica Vijesti Sisak Predrag Sekulić je kandidat Mosta za župana

Predrag Sekulić je kandidat Mosta za župana

Predsjednik Sindikata Nova Solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić bit će kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Sisačko – moslavačke županije – najavljeno je u petak na tiskovnoj konferenciji ispred Rafinerije.

„Odlučio sam se na ulazak u politiku s ciljem da pokušamo nešto učiniti za malog čovjeka. U Mostu sam prepoznao da oni to isto rade, bore se za malog čovjeka i nacionalne interese i dosadašnju pomoć i suradnju nastojim produbiti ovom kandidaturom za župana kao nezavisni na listi Mosta. Moja nit vodilja u političkom djelovanju će biti jednostavna – vratimo dostojanstvo. Dostojanstvo je danas uništeno gotovo svakome običnom malom čovjeku u Hrvatskoj, i radniku i seljaku pa i hrvatskom branitelju.“ –rekao je Sekulić istaknuvši kako će predizborni program objaviti kroz nekoliko dana.

“Nećemo govoriti samo o Ini i Petrokemiji, nego i o Lipovici, koja je žila kucavica popovače kao i o svim aspektima društva – ruralni razvoj, gospodarstvo, turizam, poljoprivreda, zdravstvo, nove tehnologije i obrazovanje. Želim biti župan, servis dostupan svakom malom građaninu županije i Hrvatske jer mislim da je to cilj politike. Upravo ti mali nas zaokružuju na izborima i prema njima trebaju ići sve naše aktivnosti. Nažalost, mnogi su se političari kod nas odvojili od tog malog čovjeka.” – dodao je Sekulić najavivši kako neće napustiti sindikalno i djelovanje u Stožeru za obranu Rafinerije. 

Kandidati za njegove zamjenike su Kutinčanka Nikolina Borić, zaposlena u gradskoj upravi Kutine gdje je ujedno i sindikalni povjerenik te časnik HV-a u mirovini i šahist Milan Brigljević iz Petrinje.

Tom prilikom podršku Predragu Sekuliću iskazali su saborski
zastupnici Miro Bulj, Nikola Grmoja i  Tomislav Panenić.

„Iznimno mi je drago što danas mogu prisustvovati najavi kandidature gospodina Sekulića. Naši putevi su veoma slični – obojica smo ušli u politiku kako bismo se borili za najugroženije sugrađane. – izjavio je  Miro Bulj.

„Moj mandat je u velikoj mjeri obilježen događanjima u ovoj županiji. Od borbe protiv politike koja je bila za zaustavljanje proizvodnje u rafineriji i politike koja nije vodila brigu o razvoju Petrokemije. U toj borbi pružili su nam ruku pomoći mnogi, prvenstveno Predrag Sekulić, a sve kako bi zaustavili procese koji su prijetili zatvaranjem Rafinerije. Ti procesi nisu još stali, i dalje tinjaju i naš je zajednički zadatak da pokušamo i dalje donijeti dobrobit radnicima i da proizvodnja koja ima budućnost se nastavi i u rafineriji i Petrokemiji.“ – rekao je Panenić.

 

 

Komentirajte