Naslovnica Vijesti Sisak Predavanje i promocija o Srebrenici “Beara” Ivice Đikića

Predavanje i promocija o Srebrenici “Beara” Ivice Đikića

Povodom obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak – Središnja knjižnica nacionalne manjine Bošnjaka i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Siska organizira predavanje i promociju dokumentarnog romana o Srebrenici “BEARA” autora Ivice Đikića u utorak, 9. srpnja u 18.30.

Roman “Beara” je dokumentarni roman o genocidu u Srebrenici u kojem se portretira i prati “arhitekt i kapetan” srebreničkog genocida pukovnik Ljubiša Beara, načelnik Uprave za sigurnost Glavnog štaba Vojske Republike Srpske koji je tehnički osmislio i sproveo genocid u i oko Srebrenice.

Kroz dostupne dokumente, biografske podatke, povijesne činjenice i romansijersku rekonstrukciju događaja, njihovih povijesnih okolnosti i osobnih motivacija, Đikić o četiri dana jula 1995. tokom kojih je u okolici Bratunca, Srebrenice i Zvornika pogubljeno više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka te pokušava s psihološke strane razložiti i objasniti likvidacije takvih razmjera.

Komentirajte