Naslovnica Vijesti SMŽ Predstavljen Poduzetnički inkubator „PISMO” u Novskoj

Predstavljen Poduzetnički inkubator „PISMO” u Novskoj

Za dvije godine Novska će postati regionalno središte industrije video igara zahvaljujući specijaliziranom Poduzetničkom inkubatoru „PISMO“ koji će biti smješten u tome gradu.

Prošlotjednom predstavljanju nazočila je i potpedsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

“Poduzetnički inkubator je jako važno mejsto jer se tu stvaraju novi poduzetnici i nova radna mjesta. Ovo je još važnije jer je riječ o jednoj novoj vrsti poduzetništva omogućenoj razvojem informatičkih tehnologija” – rekla je Martina Dalić.

Za ovaj projekt Sisačko-moslavačke županije, Razvojne agencije SIMORA i Grada Novske odobreno je 25 milijuna bespovratnih kuna iz europskih fondova.

Inkubator će biti smješten u dvije zgrade u središtu Novske i imat će mjesta za 16 start up-ova iz područja industrije video igara. No, lokalna zajednica puno očekuje i od popratnih stvari.

“U vrtićima uvodimo učenje engleskog jezika uz pomoć aplikacija, dok će se sve dalje razvijati i u osnovnim te srednjim školama. Uvodimo i novo srednjoškolsko zanimanje tehničara za gaming industriju.” – istaknuo je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Što se poduzetničkog inkubatora tiče, start up tvrtke će dobiti 155.000 kuna razvoj svojih ideja i projekata iz područja video igara, a bit će im na raspolaganju i sva potrebna tehnologija među kojima je i studio za snimanje pokreta koji ne postoji nigdje u Hrvatskoj, pa ni u bližoj regiji.

Komentirajte