Naslovnica Vijesti SMŽ Poznati dobitnici ovogodišnjih nagrada Sisačko-moslavačke županije

Poznati dobitnici ovogodišnjih nagrada Sisačko-moslavačke županije

Županijski vijećnici usvojili su i prijedloge o ovogodišnjim dobitnicima priznanja Sisačko-moslavačke županije. Tako će nagrada za životno djelo biti dodijeljena Nikoli Perkoviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Siska. Bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza. U njegovo vrijeme Savez je pokrenuo mnoge projekte i aktivnosti, od kojih se neki i danas provode u više od 450 škola diljem Hrvatske.

Priznanje za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeliti će se Odjelu za infektivne bolesti Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak s voditeljicom Tonkom Jozić Novinc. Odjel već dva mjeseca požrtvovno radi na suzbijanju epidemije korona virusa.

Priznanje za iznimno postignuće u jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljeno i poduzetniku Darku Sertiću, koji je nakon dugogodišnje poduzetničke aktivnosti u SAD-u prije 15 godina osnovao tvrtku u svom rodnom gradu, Sisku. Danas tu ima nekoliko tvrtki, prvi privatni poduzetnički inkubator i Kulinarski institut te zapošljava nekoliko stotina radnika.

Priznanje za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije biti će dodijeljeno Kulturno-umjetničkom društvu „Repušnica“ koji ove godine obilježava 90. godišnjicu osnutka, popularnoj voditeljici na sisačkom Radio Quirinusu Karmen Valenta te sportašu Matiji Sloupu. Matija je član AK Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine i hrvatski reprezentativac. Prošle je godine nekoliko puta rušio svjetski rekord u bacanju diska u svojoj kategoriji te bio 3. na Svjetskom prvenstvu.

FOTO: Hrvatski školski sportski savez

Komentirajte