Naslovnica Vijesti Sisak Poziv roditeljima njegovateljima kojima će Grad Sisak isplaćivati naknadu

Poziv roditeljima njegovateljima kojima će Grad Sisak isplaćivati naknadu

Na inicijativu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Grad Sisak će od sljedeće godine roditeljima njegovateljima isplaćivati naknadu u iznosu 600,00 kuna mjesečno te će tako postati prvi grad u Hrvatskoj koji roditeljima njegovateljima osigurava ovakvu vrstu naknade kojom nastoji pomoći svima onima koji skrbe o članovima obitelji s teškoćama u razvoju, a kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska.

Grad Sisak poziva roditelje njegovatelje ili njegovatelje s prebivalištem na području Grada Siska, kojima je to pravo priznato rješenjem Centra za socijalnu skrb Sisak, da od 2. siječnja 2020. godine podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečnu naknadu u visini od 600,00 kuna, koju Grad Sisak dodjeljuje u okviru Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu u 2020. godini.

Uz zahtjev, koji se nalazi u privitku ovog teksta i pod linkom Obrasci na web stranici Grada Sisak te u zgradi Gradske vijećnice (Rimska 26, Sisak), potrebno je još priložiti i Rješenje Centra za socijalnu skrb Sisak o priznavanju prava na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja, presliku osobne iskaznice roditelja njegovatelja ili njegovatelja i presliku kartice bankovnog računa roditelja njegovatelja ili njegovatelja na koji će se isplaćivati naknada.

Potrebna dokumentacija nalazi se ovdje

Komentirajte