Naslovnica Korona virus PONEDJELJAK: Potvrđen 3. slučaj koronavirusa u Sisku, Dom zdravlja prima samo hitne...

PONEDJELJAK: Potvrđen 3. slučaj koronavirusa u Sisku, Dom zdravlja prima samo hitne slučajeve

Stožer Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije potvrdio je kako je koronavirus potvrđen kod još jednog pacijenta koji je ranije, zbog kontakta s prethodno oboljelim pacijentom koji se vratio iz Španjolske, smješten bio u izolacijsku jedinicu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Tamo se trenutačno uz dosadašnja tri oboljela nalazi još jedna osoba sa sumnjom na zaraženost te se čekaju nalazi. Čekaju se nalazi testa za ukupno 4 pacijenta. 

Stožer je priopćio i kako je, u odnosu na jučer, povećan broj osoba pod zdravstvenim nadzorom (samoizolacijom kod kuće u trajanju od 14 dana).

Stožer je donio odluku o privremenom zatvaranju odmorišta  “Novska jug” na autocesti za sva vozila osim za teretna vozila u tranzitu.

Stožer je donio i Odluku o radu Domova zdravlja i utvrđivanju ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu koronavirusom. Domovi Zdravlja Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Kutina, Petrinja) dužni su osigurati po jednu ordinaciju za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa po svakom domu zdravlja, koje će raditi 24 sata.

Domovi Zdravlja Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Kutina, Petrinja) dužni su i osigurati dostatnu količinu zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike koje će biti raspoređeni na rad u ordinacijama.

Ambulante domova zdravlja kao i ambulante ordinacija i koncesionara koje se nalaze u zakupu prostora domova zdravlja dužne su primati samo hitne slučajeve dok se svi drugi pregledi trebaju otkazati.

Preporuča se i pravnim i fizičkim osobama da svu komunikaciju s tijelima Javne uprave i Javnim ustanovama u Sisačko-moslavačkoj županiji provode putem:
1. online komunikacije
2. putem pošte ili telefona.

U radu sa strankama obavezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Komentirajte