Naslovnica Vijesti SMŽ Potpore kategoriziranim sportašima županije

Potpore kategoriziranim sportašima županije

Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije potpisala je ugovore s kategoriziranim sportašima. Predsjednik Zajednice Josip Šimunović ističe kako ovakav oblik potpore nisu imali od 2008.godine, a ove godine je za ovakve sportaše izdvojeno 30 tisuća kuna.

„Mi na županiji imamo 26, to je nešto s čime se možemo pohvaliti, sportaša koji su razvrstani u šest kategorija. Prvu, drugu i treću kategoriju nazivamo kategorije u koje su razvrstani vrhunski sportaši, četvrtu kategoriju čine vrsni sportaši, a petu i šestu kategoriju nazivamo nadarenim sportašima“, rekao je Šimunović i dodaje kako će ovih 30 tisuća kuna biti namijenjeno sportašima prve, druge i treće kategorije, a na njihov javni natječaj za dodjelu ovih sredstava javilo se 12 sportaša.

Jedan od onih koji je dobio potporu je i Matija Sloup, atletičar u kategoriji osoba s invaliditetom. „Velika mi je čast što je napokon županija prepoznala naš trud vrhunskih sportaša. Sretan sam da mogu sudjelovati u takvom nečemu“, rekao je Sloup.

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec je kazao kako oni promoviraju sebe, ali i Sisačko-moslavačku županiju. „Siguran sam da će vam ta sredstva pomoći u vašem daljnjem razvoju. Ono što mogu ovdje obećati i najaviti da će Sisačko-moslavačka županija kroz rad Zajednice dalje aktivno pratiti rezultate koje ostvarujete u svim kategorijama i da će sigurno aktivno kroz financijski oblik sudjelovati u potpori, kako bi bavljenje sportom i rezultate nagradili na jedan pravilan i adekvatan način“, rekao je Rosavec. Na kraju je izrazio nadu kako će nastaviti napredovati i kako će im ovaj oblik potpore dobro doći kao što je poručio kako se veseli budućoj suradnji.

Komentirajte