Naslovnica Vijesti SMŽ Potpisani ugovori za razminiranje područja Sunje i Dvora

Potpisani ugovori za razminiranje područja Sunje i Dvora

Do kraja ove godine Sisačko-moslavačka županija trebala bi očistiti od mina sve minski sumnjivo poljoprivredno zemljište na svom području.

Naime, župan Ivo Žinić potpisao je u petak, 6. srpnja 2018. godine, s ravnateljem Hrvatskog centra za razminiranje Zdravkom Modrušanom i predstavnicima triju ovlaštenih tvrtaka za razminiranje, ugovore o razminiranju minski sumnjivog područja općina Sunja i Dvor.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je gotovo 13 milijuna kuna.

Tijekom godine uslijedit će potpisivanje još tri takva ugovora za razminiranje dodatnih 1,3 kvadratna kilometra. Novac za te ugovore, ukupno 25 milijuna kuna, osiguran je bespovratnom potporom Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

“Ova prva tri ugovora vrijedna su gotovo 13 milijuna kuna i odnose se na poljoprivredne površine u naselju Kobiljak u Općini Dvor, poljoprivredne površine uz naselja Gradusa Posavska i Brđani Cesta u Općini Sunja te poljoprivredne površine u naseljima Ostojići i Gornji Žirovac u Općini Dvor.” – rekao je prilikom potpisivanja ugovora sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

U protekle dvije godine s gotovo 150 milijuna kuna uz Europskog fonda za ruralni razvoj razminirano je u Sisačko-moslavačkoj županiji više od 20 kvadratnih kilometara, a nakon ovogodišnjeg razminiranja ostat će još 62,5 kilometara minski sumnjive šumske površine.

Komentirajte